Home / Ličnosti / Nina iz okolice Bjelovara otišla u Austriju: Za ovu plaću bi u Hrvatskoj radila tri mjeseca

Nina iz okolice Bjelovara otišla u Austriju: Za ovu plaću bi u Hrvatskoj radila tri mjeseca

MEĐU sezonskim radnicima koji su ovih dana preselili u austrijske skijaške centre je i Nina Cindrić iz okolice Bjelovara.

> PANIKA U AUSTRIJI Ako Hrvatima posve otvorimo tržište rada, doći će ih 150 tisuća

Naime, tijekom skijaške sezone u Austriji se javlja potreba za oko 30 tisuća sezonskih radnika, prvenstveno za poslove u ugostiteljstvu. Traže se kuhari, konobari, spremačice i ostali hotelski radnici.

Kako javlja portal Bjelovarac, samo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ove je zime u Austriju otišlo stotinjak ljudi, mahom onih koji su još ranije u toj zemlji pronašli sezonske poslove kojima se godinama vraćaju.

No, ima i onih koji su prvi put otišli sezonski raditi u Austriju, a među njima je i Nina Cindrić iz okolice Bjelovara, koja u toj zemlji radi od 21. prosinca i ostat će sve do kraja sezone – 1. svibnja 2018.

“Radno vrijeme traje osam sati i ni minutu više od toga”

“Radim na radnom mjestu servirke i zaista ne mogu sakriti oduševljenje poslom i uvjetima, pa je već sada sigurno da ću i iduću zimu provesti na istom mjestu. Posao sam dobila putem austrijske burze rada, iako sam se nakon pregledavanja oglasa izravno javila poslodavcima s kojima je sve riješeno, od redovite plaće svakog petog u mjesecu, zdravstvenog osiguranja, do radnog vremena koje traje osam sati i ni minutu više od toga. Zbog toga se s popriličnom nelagodom prisjećam sezone u jednom našem jadranskom hotelu gdje sam često radila i po 13 sati”, ispričala je Nina Cindrić portalu Bjelovarac.hr.

Cindrić nije htjela reći koliko točno zarađuje u Austriji, ali je izuzetno zadovoljna primanjima.

“Iznos ostaje tajna, ali za novac koji ću zaraditi za boravka u Austriji u Hrvatskoj bi trebala raditi devet mjeseci ili čak godinu dana. Još preciznije, ovdašnju mjesečnu plaću u nas bi zaradila za tri mjeseca”, rekla je Cindrić.

Index

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)