Home / Ličnosti / Ivanku i njenog muža tajne službe upozorile na frendicu s kojom su se naslikavali po Hrvatskoj

Ivanku i njenog muža tajne službe upozorile na frendicu s kojom su se naslikavali po Hrvatskoj

JAVANKA, kako američki mediji nazivaju trenutno jedan od najmoćnijih parova svijeta, Jareda Kushnera i Ivanku Trump, davno je upozorena na opasnosti koje krije njihovo prijateljstvo s Wendy Deng Murdoch, s kojom su se prije godinu i pola naslikavali po Hrvatskoj.

Wendy je bivša žena gazde News Corpa Ruperta Murdocha, a s Ivankom se sprijateljila prije više od 12 godina, kad su postale susjede u Trumpovom tornju. Prema The Wall Street Journalu, čiji je vlasnik upravo News Corp, američke tajne službe prošle su godine upozorili Trumpovu kćer i zeta da Wendy Deng Murdoch možda koristi prijateljstvo s njima za interese kineske vlade. Ona je naime rođena u Kini, iako je danas američka državljanka.

Američke tajne službe bile su zabrinute da Wendy lobira za izgradnju 100 milijuna dolara vrijednih Kineskih vrtova u Nacionalnom arboretumu. Projekt, koji je trebao biti dar američke vlade, najprije je prihvatila Obamina administracija kao simbol dobrih odnosa dviju zemalja. Međutim, Journal piše da je na kraju označen kao prijetnja nacionalnoj sigurnosti jer je uključivao ogromni bijeli toranj koji se mogao koristiti za špijunažu.

Glasnogovornik Jareda i Ivanke novinarima je rekao da je sastanak na kojem su upozoreni o Deng Murdoch bio “rutinski sastanak o sigurnosti”, a izvori tvrde da je to bio tek jedan u nizu sastanaka kojima se Kushnera željelo upozoriti da među njegovim prijateljima ima onih koji guraju interese stranih zemalja. Glasnogovornik je dodao da su Jared i Ivanka s Wendy i njenim bivšim suprugom prijatelji više od desetljeća te da se njihov odnos ne temelji na politici niti odnosima s Kinom.

Glasnogovornik Wendy Deng Murdoch rekao je pak da ona nema pojma da se našla na meti FBI-ja i tajnih službi te da ne zna ništa o nikakvim vrtovima, Glasnogovornik kineske ambasade u Washingtonu pisanje Journala nazvao je “neutemeljenim spekulacijama”.

Kad je riječ o spekulacijama, u izvješću se spominje i navodna Wendyna veza s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom, dok je ona još bila u braku. Iako su obje strane demantirale aferu, Journal piše da je ona zainteresirala tajne službe.

“Od njihovog razvoda, Murdoch svima govori da je Wendy kineska špijunka te da je to bila tijekom cijelog njihovog braka”, napisao je na Twitteru Michel Wollf, koji je nedavno objavio knjigu o Donaldu Trumpu i njegovoj obitelji.

 Index
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)