Home / Ličnosti / ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici. Vest o ubistvu potvrdio pravni zastupnik Ivanovića. Policija traga za napadačem. Nađen zapaljen automobil…

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica gde su se lekari borili za njegov život.

Vest o smrti Ivanovića potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić. On je izjavio da je Ivanović zadobio više prostrelnih rana.

Da je Ivanović preminuo potrđeno je i iz Tužilaštva u Mitrovici, a saopšteno je i da je Ivanović ubijen iz vozila u pokretu, javlja KTV. Automobil je pronađen u Zvečanu, javlja kosovski kallxo.com, koji objavljuje i fotografije vozila.

Direktor Bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da Oliveru Ivanoviću nije moglo da se pomogne, te da je preminuo nakon što je više puta upucan u gornji deo tela.

Osoba koja je pucala iz pištolja ispalila je namanje četiri metka na Ivanovića, u toku je blokada oko mesta zločina, javio je prethodno TV Pink.

Ivanović je, javlja reporter iz Moitrovice, primljen u KC Kosovska Mitrovica bez znakova života, lekari su pokušavali da urade reanimaciju, ali on nije davao nikakve znakove života.

U 9.30 lekari su proglasili smrt.

Za 10.30 zakazana je konferencija za novinare u KC Kosovska Mitrovici.

Sve vreme ispred sale su čekali Oliverova supruga i brat, kao i brojni saradnici iz stranke.

“Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9.30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori“, rekao je advokat Vlajić Tanjugu.

On nema informacija o tome kako je došlo do tragičnog događaja.

“To se desilo ispred ulaza u njegovu kancelariju, kada je krenuo na posao”, rekao je Vlajić.

PRONAĐEN ZAPALJEN AUTOMOBIL UBICE?

U Mitrovici vlada panika među srpskim stanovništvom, navodi novinar Mladen Mijatović.

Pronađen je zapaljen putnički automobil, “opel astra” nekoliko stotina metara od lica mesta. Pretpostavlja se da je ubica pobegao upravo tim automobilom. Automobil je na meti istrage nadležnih organa.

Veliki broj policijaca je ispred bolnice i u svim delovima grada.

Ubica je ispalio najmanje četiri metka iz pištolja, a pošto okvir za taj pištolj ima veći kapacitet, da li je bilo više metaka, biće utvrđeno tokom obdukcije. Na Ivanovića je pucano iz zasede.

Zamenik načelnika kosovske policije Besim Hoti rekao je za TV Pink da su sve policijske snage aktivirane i tragaju za napadačima.

Hoti kaže da su bukvalno sve jedinice na terenu. Cela severna Kosovaska Mitrovica je u blokadi, ispred stranke, bolnice, ali i na mestu gde je pronađen zapaljeni automobil.

Na Ivanovića je, kako je prvobitno javljeno, pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Po navodima svedoka, Ivanovića je ispred zgrade u kojoj su stranačke prostorije ugledala prolaznica posle čega je ubrzo stigla Hitna pomoć.

POLITIČAR, STRUČNJAK, OTAC TROJE DECE

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta posle tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću “TransKosovo”, fabrici keramičkih pločica “Mozaik” i predstavništvu firme “Hepok” iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamenika generalnog direktora kompanije “Feronikl” iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsednik njegovog Izvršnog odbora za severno Kosovo. Sa tog mesta smenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju. Od 2008. nalazio se mestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsednik karate kluba “Trepča”.

Oliver Ivanović je 21. januara 2016. godine osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici. Tu presudu je poništio apelacioni sud. Njemu je 21. aprila prošle godine ukinut kućni pritvor, i on je bio konačno na slobodi posle tri i po godine.

Uhapšen je 27. januara 2014. godine.

Bio je oženjen i otac tri sina.

(Mondo.rs)

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)