Home / Vijesti / Regija / Francuska ‘okrenula’ Norvešku u dramatičnom kraju u Poreču

Francuska ‘okrenula’ Norvešku u dramatičnom kraju u Poreču

Norvežani su većinu utakmice igrali puno bolje, vodili gotovo cijelo vrijeme, a onda Francuska na samom kraju radi preokret i slavi pobjedu. Imali su Norvežani i zadnji napad, no bodovi ostaju kod svjetskih prvaka

Kakva utakmica u Poreču. Norveška je gotovo cijelu utakmicu vodila protiv Francuske, no na kraju je svjetski prvak slavio 32-31 i pokazao kako pobijediti i kada ne igraš dobro.

I upravo tu leži najveća snaga ionako moćne Francuske. Rekao je Veselin Vujović jednom prilikom da su Francuzi upravo zato najveća momčad svijeta, oni znaju kako pobijediti, oni to rade i kad gube cijelu utakmicu. Kao večeras protiv Norvežana koji su imali i posljednji napad za bod 10 sekundi prije kraja.

Za Hrvatsku bi bilo puno bolje da je utakmica završila neriješeno zbog spajanja u drugom krugu i prenošenju bodova, no i jedni i drugi pokazali su da se protiv njih može igrati. Iako imaju čudesne golmane, i francuski i norveški čuvari mreže u ovoj utakmici imali su nešto slabiju večer. Najbolji primjer tome je da su prije nekoliko dana ove dvije reprezentacije odigrale prijateljsku utakmicu, a glavne zvijezde bili su upravo Bergerud i Gerard. Norveški golman imao je 17, a francuski nestvarnih 25 obrana.U Poreču Gerard je obranio osam udaraca, a Bergerud šest.

Didier Dinart stigao je na Europsko prvenstvo sa samo jednim lijevim vanjskim, N'Guessanom, i odmah je jasno postalo da će minute na lijevoj strani napada odrađivati Nikola Karabatić. A u toj situaciji na sredinu dolazi polivalentni Kentin Mahe, igrač koji može igrati na krilu, na lijevom vanjskom, na desnom, no najbolji je upravo na srednjem. Iskoristio je svoje iskustvo i brzinu i bio najbolji igrač Francuske. Norvežanima je zabio osam golova, četiri sa sedam metara. Iskusni Michael Guigou zabio je pet, Abalo četiri, kao i Karabatić…

cee826429f6eda8a8063

Kod Norvežana Tonnesen je zabio sedam golova, Bjornsen šest, a Myrhol pet komada. Iako su odigrali odličnu utakmicu, Norvežani u nastavak prvenstva idu bez ičega, bio je ovo susret za prenošenje bodova jer druge dvije lako će pobijediti. A tamo ih prema svemu sudeći čekaju Hrvatska, Island i Švedska, sve tri reprezentacije koje ih mogu pobijediti.

Evropsko rukometno prvenstvo

24sata/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)