Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Aerodromi u okruženju obaraju rekorde -čekamo izgradnju aerodroma Bihać

Aerodromi u okruženju obaraju rekorde -čekamo izgradnju aerodroma Bihać

Tuzlanski aerodrom oborio je sve rekorde. U 2017. godini kroz ovaj aerodrom prošlo je 535.834 putnika.

151112087.1_xl

Na web stranici ovog aerodroma objavljena je statistika za 2017. godinu. U 2017. godini tuzlanski aerodrom imao je 535.834, što je velika razlika u odnosu na 2016. godinu kada je bilo 311.398.

Wizz-Air je ljetos proslavio novi rekord u Tuzli Milion prevezenih putnika u BiH u toku četiri godine vršenja operacija.

wizz-air-baza-tuzla093-20150626

Kompanije kao Wizz-Air sa niskim cijenama privlače veliki broj putnika a i aerodromi postaju profitabilnije investicije.

Dobar primjer je iz republike Hrvatske  Zračna luka Zadar gdje je low cost irski avio prijevoznik poznati Ryanair napravio veliki promet putnika otkako leti iz Zadra za Evropske destinacije.

Ryanair--980x556

Pojavljuje i prijevoznik EasyJet koji iz Zagreba seli u Zadar sa planiranim letovima ovog ljeta prema Berlinu ,Londonu,Milanu iz zračne luke Zadar.

st020506easyJet3

Pogledajte koje sve kompanije prevoze iz  Zadra:

prijevoznici

Sve ovo govori da je zračni prijevoz budućnost i na ovim našim prostorima sa povećanjem obima turizma postajemo i interesantniji raznim prijevozničkim kompanijama.

Ove godine se planira početi gradnja aerodroma Bihać koji bi vrlo lako mogao postati destinacija velikog broja turista ,razlozi su blizina Nacionalnh parkova Plitvice i Una .

Odabrano je i najbolje idejno rješenje:

aerodrom bihac

O ovoj investiciji u kojoj bi inicijalno učestvovala Vlada Federacije BiH smo već pisali .Ostaje nam da vidimo kako će već planirana sredstva biti utrošena.

Prema studiji izvodljivosti koja je nedavno okončana, izgradnja bihaćkog aerodroma mogla bi koštati oko 20 miliona eura. Na njemu bi se trebali realizirati letovi na međunarodnom nivou, odnosno mogli bi slijetati avioni do 160 putnika.

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)