Home / Kapital / Izvještaji / Veliki povratak bitcoina? Nakon brutalnog pada prošlog tjedna, vrijednost premašila 15.000 dolara

Veliki povratak bitcoina? Nakon brutalnog pada prošlog tjedna, vrijednost premašila 15.000 dolara

VRIJEDNOST bitcoina porasla je 10 posto nakon brutalnog pada prošlog tjedna, javlja Reuters.
Vrijednost najveće i najpoznatije kriptovalute na svijetu u petak je opala skoro 30 posto, odnosno na manje od 12.000 dolara. U utorak se vrijednost bitcoina popela na oko 15.000 dolara na burzi Bitstamp s bazom u Luksemburgu. Na Londonskoj burzi vrijednost bitcoina također je porasla 10 posto i dosegla više od 15.000 dolara, javlja Bloomberg.
Vrijednost digitalne valute porasla je oko 20 puta od početka godine, s manje od 1000 dolara na čak 19.666 dolara 17. prosinca na Bitstampu te na više od 20.000 dolara na drugim burzama. Međutim, od tada bilježi veliki pad vrijednosti.
Stručnjaci upozoravaju na daljnje rizike
Iako investitori i analitičari vjeruju da je pad vrijednosti bitcoina normalna pojava nakon velikog porasta, regulatori tržišta i banke upozoravaju na daljnji rizik trgovanja ovom valutom.
“Nema točne trenutne cijene koja bi odražavala točnu trenutnu vrijednost”, rekao je Andrei Popescu, suosnivač platforme za digitalnu ekonomiju COSS. “Uzimanje profita je ispravno, a ispravno je i dugotrajno ulaganje. Na ovom tržištu ne morate biti u pravu, samo morate biti manje u krivu od ostalih”, dodao je.
Shmuel Hauser, čelnik agencije za regulaciju nacionalne sigurnosti Izraela (ISA), izjavio je u ponedjeljak da će predložiti zabranu trgovanja na burzi u Tel Avivu svim tvrtkama utemeljenim na bitcoinu i drugim digitalnim valutama.
Središnja banka Singapura upozorila je prošlog tjedna investitore da ne ulažu u kriptovalute jer je rizik od velikog pada njihove vrijednosti visok.
Od pada vrijednosti prošlog tjedna oporavile su se i druge kriptovalute. Druga najveća iza bitcoina, ethereum, narasla je na oko 771 dolar od nedjelje, kada je vrijedila 689 dolara.
INDEX
POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)