Home / Vijesti / BiH / Nakon grba Srbije Tifa planira novu tetovažu, a ovaj put se odlučio za..

Nakon grba Srbije Tifa planira novu tetovažu, a ovaj put se odlučio za..

Bila je to šala koju su shvatili samo oni koji ga dobro poznaju jer Tifa je dijete iz mješovitog braka. Oni koji ga znaju znaju da je to njegov hir iz protesta

 Društvu gdje su sjedili Šemsa SuljakovićAmela ZukovićJasna i Mido Durić na otvorenju restorana „Libra“ pridružio se i Mladen Vojičić Tifa ne krijući zadovoljstvo što je vidio svoje stare drugare, a s druge strane je naišao na istu vibraciju.

Nastalo je zezanje i prepričavanje nekih od estradnih dogodovština, a onda je uslijedilo pitanje šta mu je bilo da se išara po tijelu sa grbovima, misleći na srbijanski i grb Hrvatske koji se nalazi na njegovoj drugoj ruci. Tifa je u svom šeretskom stilu rekao: „Hajd pogodite gdje ću sada džamiju istetovirati?“.

Bila je to šala koju su shvatili samo oni koji ga dobro poznaju jer Tifa je dijete iz mješovitog braka. Oni koji ga znaju znaju da je to njegov hir iz protesta. Većina njih koja je sjedila blizu njega poput Josipa Pejakovića, a proveli su ratni period zajedno s njim u Sarajevu itekako znaju koliko se naš slavni roker Tifa napatio, namučio i nailazio na kojekakve nedaće sam i sa ostalim stanovništvom.  Pjevao je tada po bolnicama i plakao.

Sjetimo se samo njegovog prvog poratnog samostalnog koncerta na Skenderiji koji je važio za jedan od najznačajnijih događaja u to vrijeme, a pokrovitelj mu je bila SDA stranka. Desio se i drugi koncert, a onda kao da su svi digli ruke do Tife, kao da nije bio dovoljno značajan. Kako je živio, kako se borio sa svojom porodicom i kako je izlazio na kraj niko ga nije pitao. A on uvijek nasmijan, prepun duhvitih opaski kroz koji se obavezno provlačilo njegovo nezadovoljstvo. A da se požali, to oni koji ga znaju, on nikada neće.

A hoće čini se sve kontra sebe. Iz protesta i iz inata.

 

(Expressmag/, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az/POSLOVNIDNEVNIK.BA)

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)