Home / Vijesti / Regija / Srbinu nisu htjeli cariniti robu iz Kine bez pečata, ono što je napravio ne viđa se ni u Alanu Fordu

Srbinu nisu htjeli cariniti robu iz Kine bez pečata, ono što je napravio ne viđa se ni u Alanu Fordu

DARKO VIDIĆ iz Srbije na Facebooku je opisao poprilično bizaran slučaj u kojem srpski carinici nisu htjeli cariniti robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga, zbog čega je domišljati poduzetnik s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368.-1644.) te ga zalijepio na fakturu, nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu.

“Sjedim s čovjekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije htio pustiti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. stoljeću. Objašnjenje ministarstva od prošlog tjedna nije pomoglo. Carinik je rekao, citiram: ‘Neka ti Ana Brnabić carini'”, napisao je Vidić te dodao kako je carina “jedan od najkorumpiranijih elemenata u Srbiji” te da mogu “raditi što hoće.”

“Čovjek što će, ne može nabaviti pečat jer ga Kinez nema, nepismen i bahat carinik ne pušta, i on uzme i s interneta skine pečat Dinastije Ming i fotošopira ga na fakturu i carinik pusti. Srbija ludilo”, napisao je Vidić, inače osnivač i direktor Green Designa i “borac za 21. stoljeće”, te dodao kako će objaviti ime carinika javno kad ga sazna.

Njegov status postao je viralan te je izazvao mnogobrojne reakcije, a čini se kako se upravo zbog njega stvari pomalo mijenjaju.

DV

iNDEX

POTPIS

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)