Home / Ličnosti / ECHO DUBAI JEDINSTVEN SPOJ UMJETNOSTI, DIZAJNA I TEHNOLOGIJE

ECHO DUBAI JEDINSTVEN SPOJ UMJETNOSTI, DIZAJNA I TEHNOLOGIJE

ECHO Dubai, koji je održan od 14. do 16. decembra u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudio je i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio – video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzeo je i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.

9E0BB935-EF6E-48A8-99D8-0BBCB4BE903A
Berin Tuzlić, Partner & Creative Solutions u marketinškoj agenciji Via Media, sasvim zasluženo bio je dio zajednice kreativnih inovatora, koji su se okupili u Dubai Design District-u. Svoje vizije interakcije sa budućnošću, Tuzlić je predstavio kroz dvije discipline: dRUMELODY – autentični audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

“Izuzetna mi je čast što sam bio jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču” – izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.

Via Media

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)