Home / Nauka i Tehnologija / Američke Solarne Investicije padaju više nego što se očekivalo…

Američke Solarne Investicije padaju više nego što se očekivalo…

Američka solarna postrojenja će ove godine pasti više nego što se očekivalo, navodi se u izvješću industrije objavljenom u četvrtak zbog slabe potražnje za stambenim sustavima i kašnjenja na velikim projektima zbog zabrinutosti da će predsjednik Donald Trump nametnuti tarife na uvezene ploče, povećavajući troškove .

U kvartalnom izvješću, GTM Research izjavio je kako očekuje da će američke instalacije ove godine padati 22 posto na 11,8 gigawata (GW) ove godine, iz prethodne prognoze koja je zahtijevala pad od 17 posto. GTM je provela analizu za trgovinsku grupu Solar Energy Industries Association.

U trećem tromjesečju, tržišna postrojenja pala su za 51 posto na 2,03 GW. Prošla je godina bila posebno jaka godina za instalacije, budući da su programeri natjerali da uhvati savezne porezne olakšice koje bi trebale istjecati krajem 2016. godine. Sunčevo tržište također očekuje pad sljedeće godine, no nastavit će rast 2019. godine, rekao je GTM.

Mnogi razvojni projekti komunalnih projekata odgađaju projekte zbog uskih solarnih pomagala, navodi se u izvješću. Nesigurnost u svezi s trgovinskim predmetom koje je donio proizvođač SAD-a Suniva je podigao cijenu ploča i potaknuo neke programere da kupuju unaprijed svoje potrebe, izjavio je GTM.

Cijena solarnog modula u trećem je tromjesečju prosječno iznosila 45 centi po vatu, što je povećanje od 40 centi u prethodnom tromjesečju.

Očekuje se kako će Trump donijeti konačnu odluku o trgovinskom predmetu sljedećeg mjeseca. Dok Suniva želi manje stranog tržišnog natjecanja, programeri se oslanjaju na uvoz s niskom cijenom kako bi se natjecao s fosilnim gorivima i protivi se tarifama.

GTM je smanjio prognozu korisnih podataka za 2017. na 7,6 GW od 8,1 GW, no podigao je tržišni udio za 2018. malo na 6,6 GW od 6,5 GW.

Stambeni sektor industrije pao je za 18 posto u odnosu na prošlu godinu zbog slabosti na velikim tržištima poput Kalifornije. Stambeno tržište pretrpjelo je ove godine zbog povlačenja vrhunskog instalatera SolarCity nakon što ga je Tesla Inc prošle godine kupila. Očekuje se da će stambene solarne instalacije biti smanjene za 13 posto za godinu, što je prvi godišnji pad na tržištu.

Trend prema dolje bio je komercijalni sektor. GTM-ova kategorija nerezidenata, koja uključuje projekte za tvrtke i male zajednice, porasla je za 22 posto u odnosu na treće tromjesečje 2016. zahvaljujući povoljnim politikama u Kaliforniji, Massachusettsu i New Yorku. Instalacije su također porasle u Minnesoti zbog solarnog programa tvrtke Xcel Energy Inc.

Izvještavanje od strane Nichole Groom; Uređivanje Jonathana Oatisa

izvor/WorldNewsExplorer.org/

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)