Home / Vijesti / BiH / B2B BY BISNODE ON SARAJEVO UNLIMITED 2017. GLOBAL CONNECTIONS

B2B BY BISNODE ON SARAJEVO UNLIMITED 2017. GLOBAL CONNECTIONS

Bisnode je jučer, u sklopu drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited 2017. organizovao B2B networking, otvoren ne samo za registrovane učesnike foruma već i za sve koji zainteresovani da, po sistemu Bisnode Speed Networkinga, efikasnog načina za upoznavanje novih poslovih partnera. Ovaj koncept omogućava da se u vrlo kratkom vremenu predstavi biznis velikom broju učesnika, što će, vjerujemo, biti dragocjen izvor infomacija svakom star-up-u, inovatoru, mladom poudzetniku, ali i institucijama i domaćim i stranim investitorima koje okuplja Sarajevo Unlimited forum.


Umrežavanje je ovoga puta imalo i međunarodni karakter, uz učešće, između ostalih, i menadžera investicijskog Fonda inovacija i tehnologija iz Slovačke, kao i predstavnika Group Innovations u Deutsche Telekom AG Erika Meijera, koji je jedan od ključnih govornika na Sarajevo Unlimited.

Predstaviti Erika Meiera u sklopu Bisnode Speed Networkinga nam je bilo osobito zadovoljstvo radi njegovog backgrounda: Meijer je u području tehnologije i inovacije na području Deutsche Telekoma odgovoran za digitalnu transformaciju za globalnu platformu za isporuku usluga (SDP); uključen je u širenje ideja za umjetnu inteligenciju i učenje strojeva, koji se kreću od hibridnih botova za službu za korisnike i automatizaciju procesa robota do strategija odlučivanja u oblasti upravljanja klijentima i upravljanja prihodima, saradnja u kombinaciji fonteer startupsa u području AI / ML i globalnih igrača kao što su npr. IBM, Microsoft, Facebook, Google i Amazon.
Uz sve ovo, Bisnode Speed Networking se pokazao kao savršen alat za postizanje ciljeva Unilimited foruma, koja je namijenjena širenju poduzetništva, povezivanju pokretača lokalnih start-upa sa stručnjacima iz različitih krajeva svijeta, koji mogu doprinijeti razvoju projekata i njihovom proboju na međunarodno tržište.
Bonitetna kuća Bisnode BH je dio međunarodne grupacije Bisnode AB sa sjedištem u Stockholmu, kojeg u 18 zemalja Evrope kao pouzdanog partnera koriste mala, srednja i velika preduzeća, banke, osiguravajuće kuće i leasing kompanije i nevladine organizacije. Od 2004. je i globalni strateški partner najstarije američke bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 25 miliona podataka o preduzećima iz 220 država.

Bisnode pomaže u izboru novih ključnih kupaca ili dobavljača, analizira tržište i priprema strategije kao i rješenja koji pravna lica koriste za pripremu segmentacije tržišta i kupaca, strategiju prodaje, monitoring partnera, definiranje konkurencije i tržišne pozicije.

izvor/Bisnode/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)