Home / Vijesti / BiH / Skakači iz Austrije iznad Bosanske piramide sunca

Skakači iz Austrije iznad Bosanske piramide sunca

SJAJNA PROMOCIJA: SKAKAČI IZ AUSTRIJE IZNAD BOSANSKE PIRAMIDE SUNCA

Neustrašivi nebeski skakači iz Austrije, predvođeni Marcom Waltenspielom, stekli su svjetsku popularnost skokovima s nebodera, litica, aviona. Ovaj put se se upustili u do sada najuzbudljiviju avanturu i skok iznad Bosanske piramide Sunca.



Trojica skakača su formirala trokut tačno iznad pravilne trokutaste sjeverne strane piramide, s ostalim piramidama u pozadini, šaljuci nepogrešivu sliku u svijet: u srcu BiH su najveće svjetske piramide. Video klip, kojeg je snimio Red Bull, se može pogledati ovdje:

VODA IZ TUNELA RAVNE, ISPOD BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA
Herbert iz Belgije je prošle godine imao veliki zdravstveni problem. Naime, gubio je sposobnost vida tako da je vidio tek oko 30 posto na oba oka. Prijatelj iz Belgije mu je donio vodu iz tunela Ravne i u toku godine primijetio je znatna poboljšanja.
– Na desno oko sam nakon određenog vremena, u toku kojeg sam konzumirao samo vodu iz tunela, vidio oko 90 posto, a na lijevo 80 posto – objasnio je.
Herbert je protekle sedmice došao u Visoko i svakodnevno ulazio u tunele.
– U toku ove sedmice sam primijetio da je stanje s oba oka još bolje, a više nisam preosjetljiv na svjetlost. Prije sam morao nositi tamne naočale – dodao je.

http://piramidasunca.ba/bs/aktuelnosti/item/12427-herbert-iz-belgije-je-gubio-vid-a-onda-je-do%C5%A1ao-do-vode-iz-tunela-ravne.html

Napomena: Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” se ne bavi liječenjem niti daje zdravstvene garancije, ali objavljuje svjedočanstva posjetilaca tunelima i piramidama.
Više: http://piramidasunca.ba/bs/ljekovitost-tunela.html

UZBUDLJIVO PUTOVANJE U EGIPAT, DECEMBAR 2017.
U decembru 2017. dr. Semir Osmanagić će biti domaćin ekskluzivne istraživačke ture u posjeti Egiptu prilikom koje će s grupom obići sve značajnije arheološke lokacije kao što su Abu Simbel, Asuan, Luxor, Karnak, Abidos, Dendera, desetine piramida na platou Gize, Dahshura, Meiduma i Saqqare. Jezik na turi će biti engleski, a prijave su otvorene za sve zainteresirane do 30. novembra. Informacije i prijave: http://piramidasunca.ba/images/2017/07/journey-to-ancient-egypt-december-2017-rev-0.pdf?16072017

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)