Home / Nauka i Tehnologija / Tesla može i preko tisuću kilometara bez punjenja

Tesla može i preko tisuću kilometara bez punjenja

Teslin Model S i do sada je držao rekord u “hypermilingu”, odnosno vožnji pri kojoj je glavni cilj prevaliti što veći put bez punjenja baterija. Donedavno je taj rekord iznosio nešto preko 900 kilometara, a vidjevši to, Elon Musk je rekao da je siguran da se Teslom može postići i više od 1.000 kilometara.

I upravo to su ovoga petka ostvarili članovi talijanskog Kluba vlasnika Tesle (Tesla Owners Club). Oni su uspjeli u 29 sati s Teslom Model S 100D, baš kao što je Musk i preporučio, prešli čak 1.078 kilometara bez punjenja baterija.


Vozili su se po ruralnim cestama oko grada Salerna na jugu Italije prosječnom brzinom od 40 km/h, bez uključenog klima uređaja ali uz pomoć autopilota.

Ukupno su potrošili 98,4 kWh struje iz baterija, što je, izračunali su, otprilike kao da su u automobilu s unutrašnjim sagorijevanjem spalili oko 8 litara benzina. Ovim novim rekordom Teslin Model S postao je prvi električni automobil serijske proizvodnje na svijetu koji je prevalio više od 1.000 kilometara s jednim punjenjem.

izvor/bug/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)