Home / Kompanije i Tenderi / Tesla: prvi crjepovi koji proizvode struju

Tesla: prvi crjepovi koji proizvode struju




Prvo model 3 elektricnog automobila, a sada i solarni krov, a sve u jednoj sedmici. Tesla je izazvala dvije velike industrije sa dva radikalna poteza.

Tesla je završila sa instalcijom svog prvog solarnog krova kako su napisali u srijedu u svom kvartalnom izvještaju. Baš kao i kupci automobila model 3, prvi kupci solarnog krova su isto tako uposlenici Tesle. Na ovaj način Tesla želi isprobati solarne krovove i nove automobila prije nego oni dodju na masovno tržište.

IMG_3446

Tesla je otvorila svoju online trgovinu gdje kupci mogu rezervisati solarne ploče za depozit od 1000 dolara. Odakle god da pogledate ovi krovovi izgledaju lijepo i moderno, a propuštaju svjetlost da prodre do solarnih ćelija koje se nalaze ispod površine. Prve instalacije bi se trebale desiti u Junu.

Tesla je usvojila Apple store strategiju za solarnu energiju od kako je kupila kompaniju SolarCity Corp za koju je izgdvojila 2 miliona dolara. Ideja iza toga je to da Tesla želi sniziti troškove kod kupovine solarnih ploča koji proizilaze iz stalne potrage za novim mušterijama tako što će ih pronalziti na mjestima masovnih okupljanja kao što su tržni centri i drugo. Pokazalo se da je ova metodologija 50 % – 100 % učinkovitija nego prijašnje.

Proizvodnja je počela na Teslinoj Fremont solarnoj instalaciji u Kaliforniji, ali će se uskoro brebaciti u Tesline nove fabrike u Bafalo gdje će Teslin partner Panasonik doprinjeti novim ulaganjima. Početna prodaja solarnih ploča biti će ograničena na onoliko koliko se mogne proizvoditi, a kako proizvodnja bude rasla prodavati će se i drugi modeli solarnih ploča u Britaniji, Australiji i drugim zemljama.

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Teslin cilj je da smanji troškove instalacija krovova i solarnih ploča, tako što će kupci sada moći kupiti sve u jednom. U Tesli kažu da će oni preuzeti svu instalaciju i održavanje krovova, uklanjanje starih krovova i dizajn krovova. Instalacija krova će trajati od prilike sedmicu dana.

izvor/lokal.ba/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)