Home / Vijesti / Svijet / VIDEO-U Argentini pronađeno skriveno blago nacista

VIDEO-U Argentini pronađeno skriveno blago nacista

POLICIJA je u kući u predgrađu Buenos Airesa pronašla tajnu prostoriju u kojoj je bila skrivena masovna riznica nacističkih predmeta, javljaju svjetski mediji.
Među 75 pronađenih predmeta u ovom “privatnom muzeju” policija je pronašla pištolje, bodeže, ratne medalje i trofeje te ogromnu bistu Adolfa Hitlera.

“Pravi horor u najvećoj nacističkoj riznici u povijesti”
Istraga krijumčarenja umjetnina dovela je službenike do “najveće tajne riznice nacista u povijesti Argentine”, izjavila je ministrica za sigurnost Patricia Bullrich. Dodala je da je ovaj pronalazak “pravi horor”.
“Pronašli smo predmete u staklenim sanducima u sobi iza police s knjigama kojoj nitko nije imao pristup”, rekao je inspektor Marcelo El Haibe.
Naprava za mjerenje lubanje, mumificirane životinje, dječje igračke…
Između ostalog su pronađene usne harmonike i dječje igračke te ravnala i kompasi. Otkrivena je i medicinska naprava kojom je stravičan režim mjerio opseg ljudske lubanje u medicinskim zahvatima na žrtvama Holokausta.
Pronađene su i mnoge mumificirane životinje i kineska umjetnička djela, a vlasti tvrde da su predmeti vjerojatno bili namijenjeni crnom tržištu.
Nakon Drugog svjetskog rata mnogi nacisti su pobjegli u Argentinu, gdje im je predsjednik Juan Peron dao priliku da započnu novi život. Danas tamo živi više od 3,5 milijuna njemačkih potomaka.
izvor/Index/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)