Home / Vijesti / BiH / Otvoren 8. Sarajevo Business Forum 2017

Otvoren 8. Sarajevo Business Forum 2017

Osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2017 (SBF) počela je danas u Sarajevu pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Direktor BBI banke Amer Bukvić poželio je dobrodošlicu prisutnima ističući da je SBF prepoznat kao jedan od najvažniji poslovnih foruma. On je pozdravio prisustvo svih onih koji su iz zemalja širom svijeta danas došli u Sarajevo.

Kako kaže, u ovom forumu je uspostavljeno istinsko javno-privatno partnerstvo, dodajući da je povjerenje srž svega. On je istakao da države trebaju sarađivati pa tako i naš region koji može privući investicije.

Dodao je da se naše razlike trebaju posmatrati kao prilike, a ne kao prijetnje.

Istakao je da je zapad samo polovina teme, jer važni partneri dolaze i s istoka. Zaključio je da je dirnut susretom u Sarajevu s obzirom na to da je ove godine akreditovano hiljadu učesnika i novinara iz zemalja širom svijeta.

Direktor Islamic Development Bank Group iz Saudijske Arabije Bandar M. H. Hajjar kazao je da mora priznati zasluge Predsjedništva BiH za visok nivo organizacije. On je dodao da je inspirisan ovim forumom i prisustvom investitora.

Istakao je da nema bolje prilike za pokazati kako je važno ulagati u ovaj region koji može mnogo dobiti od direktnih investicija.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je na današnjem Sarajevo Business Forumu (SBF) 2017 da je u posljednjih 20 mjeseci u BiH otvoreno više desetina hiljada radnih mjesta, prvenstveno u realnom sektoru.

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)