Home / Vijesti / BiH / Danas- Mostarski sajam Privrede 2017 otvorio Andrej Plenković premijer R.Hrvatske zemlje partnera

Danas- Mostarski sajam Privrede 2017 otvorio Andrej Plenković premijer R.Hrvatske zemlje partnera

Veliki broj zvanica iz svijeta biznisa i politike prisustvovale su u Paviljonu 1 otvaranju sajma koji već 20 godina uspješno spaja poslovne ljude iz regije i svijeta.

Plenković je na otvaranju rekao da uvijek rado dolazi u BiH i da mu je drago što će ovaj sajam biti dodatni korak ka povećanju trgovačke razmjene, ulaganja, ali i da je prerastao u bitan politički skup.

 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



“BiH i Hrvatska su važni trgovački partneri. Hrvatska je u protekloj godini uložila milijardu eura u BiH što je dovoljan signal koliko nam je BiH važna”, poručio je hrvatski premijer i kao jedan od vrijednih primjera istakao Aluminij Mostar, a jednu od važnih tema i saobraćajnu povezanost dvije zemlje i zajednički rad u toj oblasti.

Nakon svečanog otvorenja najznačajnije privredne manifestacije u regiji počeo je obilazak 30.000 m2 sajamskog prostora u kojima se i ove godine predstavljaju i umrežavaju kompanije destinacije i posjetioci, koji su mjesto prezentacije i popularizacije roba i usluga.

Direktorica sajma Dalfina Bošnjak poželjela je dobrodošlicu svim gostima i istakla kako je tokom pet sajamskih dana planirano predstavljanje izlagača iz 30 država slijede i podsajamske manifestacije i mnoštvo korisnih poslovnih konferencija, stručnih skupova, okruglih stolova i drugih zbivanja.

Da je Mostar na dobrom putu da postane mjesto za regionalnu političku saradnju poručio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

“U Mostaru se danas odvijaju velike stvari. Kao lokalna zajednica šaljemo konkretan signal investitorima i svima koji imaju dobre poslove ideje da ih ovdje mogu realizirati”, poručio je Bešlić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić naveo je da su ovakve manifestacije generalno u krizi, a da ovaj u Mostaru napreduje i iz godine u godinu biva sve veći.

Uz poruke podrške i zahvalnosti organizatorima kazao je kako je ogromno zadovoljstvo danas u Mostaru imati ključne ljude Crne Gore, Hrvatske i Srbije, ukazavši da se time stvaraju bolji uslovi za privrednike i napredak.

“Mostar kao grad može biti ponosan na ovakvu manifestaciju jer je danas na neki način centar cijele regije i zaslužuje da bude jedan od ključnih simbola po svom kulturološkom, ali i privrednom značaju”, rekao je Ivanić i pozdravio odluku Hrvatske da bude zemlja partner.

Na Mostarskom sajmu učestvuje više od 800 izlagača, i traje do 8. aprila.

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)