Home / Kompanije i Tenderi / JUGOSLAVENSKO ČUDO Todorić sa šest godina otvorio prvi KONZUM

JUGOSLAVENSKO ČUDO Todorić sa šest godina otvorio prvi KONZUM

Usred krize koja potresa Agrokor, pokrenuta je reklamna kampanja “Konzum 60 – Vidimo se sutra”, kako bi kupcima poručili da će preživjeti sve nevolje i nastaviti s poslovanjem.

No reklamni stručnjaci malo su podcijenili publiku, pa u reklamama koje možete vidjeti na televizijama i Facebooku kažu: “Prije 60 godina otvorili smo prvi Konzum”.

>> Što Konzum pokušava poručiti plakatima kojima su oblijepili Zagreb?

Prvi je Konzum otvoren 1957. u Zagrebu, kada je Ivica Todorić imao šest godina. I ne, nije ga on otvorio. Time bi, naime, nesumnjivo postao najmlađi biznismen daleko van granica tadašnje Jugoslavije. Autori reklame zaigrali su na emocije brenda koji je nastao u Jugoslaviji, prizvavši time i neka neugodna sjećanja. U video reklami iznenada se hrabro nudi – crno-bijeli, socijalistički Unikonzum.




Kakva je to retro priča bez privatizacije?

Konzum je bilo društveno poduzeće koje je kasnije, udruženo s još nekoliko tvrtki, postalo Unikonzum, kojeg je Todorić devedesetih privatizirao uz pomoć tadašnjeg direktora Joze Petrovića. Radnici su se kasnije žalili da ih je prevarila ključna sindikalistica koja je kasnije skupa s direktorom prešla u Agrokor.

Fond za privatizaciju i Hrvatsko mirovinsko društvo proveli su niz odluka mimo zakona, a o nekima je progovorila i državna revizija. Izbjegnuta je javna ponuda koja je bila nužna prilikom kasnijih dokupa dionica, što je bilo i ostalo-protuzakonito.

Površna retro priča, kakvom su se neoprezno zaigrali u reklami za Konzum, samo je podsjetila kako ovi, kao i mnogi drugi privatizacijski prvaci, nisu odgovorali zbog svoje prošlosti.

izvor/Index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)