Home / Nauka i Tehnologija / Dobra vijest za sve korisnike Vibera

Dobra vijest za sve korisnike Vibera


Viber nastavlja s nadogradnjom svog servisa za slanje poruka, fotografija i videozapisa te su iz ove kompanije najavili novu opciju koja će oduševiti milione korisnika i omogućiti im još veći nivo  privatnosti prilikom dopisivanja.

Podsjetimo, ova je kompanija po uzoru na Snapchat prošlog mjeseca predstavila ‘tajne poruke’, opciju koja korisnicima omogućuje slanje samouništivih fotografija i videozapisa, sada su najavili istu mogućnost i za tekstualne poruke, odnosno razgovore – ‘tajni četovi”.





Osim što će razgovori nakon određenog vremena nestati s telefona, odnosno iz aplikacije, ova opcija blokira prosljeđivanje poruka i screenshot na telefonima koje pokreće Android, dok aplikacija za iPhone i iPad korisnike obavještava u slučaju screenshota.

Tajni četovi, kao i ostale poruke na Viberu zaštićeni su end-to-end enkripcijom, a moguće ih je zaštititi i PIN-om.

S obzirom na brojne informacije o kršenju privatnosti i sigurnosti internetskih korisnika, odnosno prisluškivanje i praćenje putem mobilnih telefona, računara pa čak i televizora, u budućnosti možemo očekivati sve više sigurnosnih opcija u aplikacijama za dopisivanje koje bi korisnicima trebale omogućiti što veći nivo privatnosti – iako nam je jasno da danas apsolutna privatnost u digitalnom dobu više ne postoji.

Nova opcija tajnih razgovora trebala bi postati dostupna svim korisnicima ove aplikacije (a ima ih više od 800 miliona) tokom sljedeće sedmice.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)