Home / Vijesti / BiH / Svjetski hotelski gigant AccorHotels stiže u BiH i otvara hotel u Tarčinu

Svjetski hotelski gigant AccorHotels stiže u BiH i otvara hotel u Tarčinu




Jedan od najvećih svjetskih lanaca hotela AccorHotels stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz kompanije Orbis Group.

Hotel će biti izgrađen pod brandom MGallery by Sofitel, a radovi su već započeti u Tarčinu kod Hadžića. Otvaranje veleljepnog hotela je planirano već u septembru ove godine. Investitor je, kako saznaje Novi.ba, Tarcin International Development Company.

AccorHotels je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Francuskoj koja ima 3.700 hotela u čak 94 zemlje svijeta, i promet koji se mjeri milijardama dolara.

Hotel i spa centar će biti izgrađeni na parceli od oko 35 hektara u Tarčinu u okolici Sarajeva, udaljen 15 minuta od Međunarodnog aerodrom. Imaće bazen, spa, fitnes centar i konferencijske dvorane. Predstavnik investitora Enes Kazazić ističe da je svjetski poznati brand odličan izbor za ovakav objekt.

– Uvjereni smo da će MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa biti vrhunska destinacija za goste koji vole život, prirodu i odmor – kaže Kazazić.

Iza ovog uspješnog investitora je već nekoliko uspješnih projekata poput hotela Marriot u Sarajevu, elitnog naselja Garden i objekta Dvor u samom centru Sarajeva.

Novi hotel u Tarčinu će imati 55 soba i devet vila sa privatnim vrtovima, restoran i bar.

Izvor/indikator.ba/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)