Home / Vijesti / BiH / Marić o Agrokoru: “Ne vjerujem da će doći do bankrota”

Marić o Agrokoru: “Ne vjerujem da će doći do bankrota”

NAKON što je Index jučer objavio vijest o snažnom padu Agrokorovih obveznica na inozemnim tržištima, što upućuje na gubitak povjerenja ulagača, situaciju je danas komentirao ministar financija Zdravko Marić.

>> POTOP OBVEZNICA Prijeti li Agrokoru bankrot?

“Agrokor je i dalje dobra kompanija, ne vjerujem da će doći do bankrota”, rekao je Marić danas ispred Banskih dvora uoči sjednice vlade.

“Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i za svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jučer u priopćenju jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obveza u dogledno vrijeme, ali sigurno da je i činjenica o smanjivanju kreditnog rejtinga imala određene reperkusije”, dodao je Marić.

Agrokor je prošlog tjedna otkazao sindicirani zajam s dospijećem u rujnu 2019. godine u koji su bile uključene banke BDP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs i JP Morgan.

Ta vijest izazvala je paniku među ulagačima te je došlo do snažnog pada obveznica Agrokora na inozemnim tržištima. Kredit je bio dio šireg programa financiranja u kojem je osigurano produljenje dospijeća kratkoročnog duga u iznosu od 500 milijuna eura za dvije do tri godine.

Njihova obveznica s dospijećem 2019 godine u nekoliko dana pala je za oko 15 posto. Istovremeno, prinos se popeo na oko 16 posto.

izvor/index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)