Home / Ličnosti / Bivši ministar živi kao beskućnik, pronašli ga smrznutog u beogradskom parku

Bivši ministar živi kao beskućnik, pronašli ga smrznutog u beogradskom parku

SLOBODAN VUKSANOVIĆ, bivši ministar obrazovanja u vladi Vojislava Koštunice, živi kao beskućnik, piše srpski Kurir, navodeći kako se Vuksanović našao u teškoj situaciji te završio na ulici poslije razvoda i gubitka profesorskog posla.

Vuksanović je, navodi se, pronađen zamrznut i gladan u parku na klupi u Beogradu.

“Čovjek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ruksak. Jedan od prolaznika je primijetio čovjeka kako satima sjedi na klupi i odlučio to prijaviti dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja. Ekipa je ubrzo stigla, uvjerila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopće krio da je već registriran kao beskućnik, ali mu je bio veoma neugodno”.


Razveo se, skoro ostao bez posla

“Kod sebe nije imao dokumente, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i sveučilišni profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana”, tvrdi izvor Kurira.

“Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gdje se mogao okupati, ugrijati i najesti. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može prenoćiti. Dao je adresu.

Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on inzistirao da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali”, dodao je, prenose srpski mediji izvor Kurira.

izvor/Index/Kurir/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)