Home / Kompanije i Tenderi / VIDEO Otvorene prve Amazonove trgovine bez prodavača i redova, kupci su oduševljeni

VIDEO Otvorene prve Amazonove trgovine bez prodavača i redova, kupci su oduševljeni

AMAZON je nedavno pokrenuo novi koncept trgovina, na kojem su radili posljednje četiri godine. Poseban projekt, zvan Amazon GO, omogućuje kupcima da plate proizvod bez stajanja u redu i pojedinačnog skeniranja proizvoda.

Amazon GO je zamišljen tako da radi pomoću kompjuterskih senzora i umjetne inteligencije koji detektiraju proizvode koje kupac iznosi iz trgovine. Kupac obavlja uobičajenu kupnju, stavlja proizvode u vrećicu, a senzori identificiraju proizvode i naplaćuju ih prilikom izlaska iz dućana.

Revolucija u trgovini

Iako će na prvu izgledati kao krađa, kupac je okružen s više kamera nego što uopće može zamisliti, a kupnja će biti naplaćena putem virtualnog Amazon računa, dakle novac i kreditne kartice više neće biti potrebno imati sa sobom.

Prednosti za korisnike su očite – nema više čekanja u redovima ili igranja sa samoposlužnim blagajnama. Iako Amazon GO nema potrebu za blagajnicima i blagajnicama, ipak nisu eliminirani svi poslovi – poput slaganja polica i čišćenje.

Planira veliko širenje

Amazon planira otvoriti 20 trgovina u većim gradovima Amerike kroz sljedeće dvije godine, a planiraju i 2000 novih trgovina u sljedećih deset godina.

Prve reakcije na otvorenu Amazon GO trgovinu u Seattleu su vrlo pozitivne. Jedan od kupaca je objavio na Twitteru kako je upravo kupovao u Amazon GO trgovini i kako mu se učinilo pomalo čudno izaći iz trgovine bez plaćanja. Rekao je kako će se sigurno opet vratiti.

Osim Amazona, sve više različitih objekata uvodi automate za plaćanje. Čak i u Hrvatskoj oni koji ne žele naručiti kartu za kino preko interneta, danas to mogu napraviti na samoposlužnim aparatima, bez kontakta s prodavačem. Isto vrijedi i za lanac brze hrane McDonalds u kojem hranu također možete naručiti i platiti na samoposlužnim blagajnama, kao i u brojnim trgovačkom lancima.

izvor/Index/

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)