Home / After Work / Koje trendove očekivati u sljedećoj godini: Modni guru Yasmin Sewell otkriva predviđanja za 2017.

Koje trendove očekivati u sljedećoj godini: Modni guru Yasmin Sewell otkriva predviđanja za 2017.

Protekla godina je bila i više nego sjajna za Yasmin Sewell, koja je pomogla u redizajnu sajta Style.com, u septembru ove godine. Mada, i prije toga, kreativna direktorka i Who What Wear street style zvijezda je bila IT devojka mode.

Rođena Australijanka, sada građanin svjetske metropole Londona, Sewellova je otvorila svoj prvi butik počekom 90-ih, da bi kasnije počela da radi za Browns u Londonu. Nakon toga postaje konsultant za vodeće modne brendove.

_20161219_223954

Takođe, malo ljudi zna da upravo Yasmin stoji iza Etre Cecile. Njen stil odaje utisak svjetske zvijezde, a mnogi kažu da izgleda kao da je rođena – spremna za slikanje!

U nastavku vam donosimo najzanimljivije dijelove iz intervjua koji je Yasmin dala novinarima portala Who What Wear.

Vrlo si smjela kada je oblačenje u pitanju.Kako biraš kombinacije?

U slučaju da nemam u planeru neki veliki događaj ili vrlo važan sastanak, nikad ne planiram šta ću obući unaprijed. Kada se oblačim ujutru, volim da svoj outfit uparim sa trenutnim raspoloženjem.

_20161219_223839

Kada bi zavirili u tvoj garderober, šta bismo tamo zatekli?

Ne bih rekla da imam neki striktan način uređivanja svog ormara – vrlo je spontan i velika je gužva. Znate, kada radite u modi nesvjesno skupljate sve više i više stvari. I prije nego što se okrenete vaš ormar je pretrpan stvarima koje vam i ne trebaju. Nedavno sam odlučila da napravim ‘čistku’. Samim tim se i radujem što ću napokon imati malo prostara za sebe.

Reci nam nešto više o tvojoj trenutnoj ulozi pri portalu Style.com?  

Prije nego što sam počela da radim za Style.com, prošlo je dosta vremena otkad sam radila u velikoj kancelariji. Imala sam svoju konsultantsku kuću, vrlo mali tim, tako da nije postojao određen dress code. Mislim da kada ste automatski u kancelariji sa puno ljudi, treba više da se potrudite oko svog stajlinga. To je neka neka vrsta zadatka. Ostaviti utisak. Impresionirati kolege.

_20161219_223907

Da li možeš da nam kažeš neki trik u vezi stilizovanja, oblačenja kojim si trenutno opsjednuta?

Tokom godina, naučila sam cijenim stvari koje mi stoje kako treba, tako da sada najvše volim da nosim prekrojene stvari koje meni stoje kao salivene. Ogromna je razlika kada nosite stvari koje su krojene za vašu figuru, a ujedno to pravi taj komad garderobe nekako više ličnim.

Kada je Fashion Week mjesec, kakvim pripremama podliježeš?

Da budem iskrena, mjesec uzastopnih nedelja mode zahtjeva mnogo garderobe. Baš mnogo! Pokušavam da budem pametna i da smislim više načina za nošenje istog komada. Nemam problem sa tim. Cela ta priča zahteva dosta dobru organizaciju…, kao i dobre vještine u vezi pakovanja kofera. Za mene, mjesec mode je krucijalan, kao i idealna prilika da upijem šta se dešava u glavama dizajnera, u kom pravcu će se moda razvijati. Nakon svega toga, moj zadatak je da smislim način kako da sve to približim našim kupcima i da im pružim nešto novo i zanimljivo.

Kao neko ko je uvijek u korak sa trendovima, da li možeš da nam kažeš šta nas očekuje u 2017?

Osjećam ogroman uticaj iz istočne Evrope. Njihovi dizajneri su nevjerovatno inspirativni, oslobođeni stega komercijale te vjerujem da ćemo odatle čuti i vidjeti veliki broj modnih imena koji će itekako promjeniti postojeći modni svijet. Nadam se da ćemo imati nalet novih talenata iz ove regije, kao i kompletan estetski uticaj na čitavu industriju.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)