Home / Vijesti / BiH / Dječiji sajam ponovo stiže u sarajevski centar Skenderija, od 11. do 13. novembra 2016. godine.
poslovnidnevnik.ba_cover-djeciji-sajam

Dječiji sajam ponovo stiže u sarajevski centar Skenderija, od 11. do 13. novembra 2016. godine.

Dječiji sajam svojim edukativnim, kreativnim i maštovitim sadržajima već deceniju oduševljava posjetitelje širom regiona, a u Sarajevo je prvi put stigao prije dvije godine, izazvao odlične reakcije i već u prvom izdanju postavio svojevrsne rekorde. Prošle godine Dječiji sajam je posjetilo više od 25.000 posjetitelja, uz predstavljanje više od 50 izlagača.


djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba
djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba

Veselje i zabava se nastavljaju i ove godine, a organizatori Cuspis d.o.o. i Udruženje „Moderno društvo“ za sve posjetitelje pripremaju vrhunske sadržaje, kreativne radionice, jedinstvene aktivnosti, brojna iznenađenja i poklone, te mnoštvo radosti i smijeha. Iako slovi za najšareniju i najveseliju smotru u regionu, namijenjenu djeci do 10 godina, sajam se od osnivanja bavi i u fokus stavlja porodicu kao jezgro društva, edukaciju, razvoj i odgoj djeteta od najranije dobi, preko vrtićkog uzrasta, do školovanja. Upravo zbog sjajnih rezultata sajma, njegove plemenite misije i efekta na lokalnu zajednicu projekat je prepoznao i podržao i vladin i nevladin sektor.

djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba
djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba

Festivalski segment sajma bit će odlična prilika da sarajevski mališani i njihovi odgajatelji kroz recitatorske, pjevačke, glumačke, plesne nastupe, sportske discipline i izlaganje kreativnih radova mnogobrojnoj publici u dvorani “Mirza Delibašić” pokažu svoj predani rad i talenat. Na samoj festivalskoj pozornici ove godine će se predstaviti oko 1000 mališana, predvođenih polaznicima JU “Djeca Sarajeva”. Za većinu malenih posjetitelja sajam je i jedinstvena prilika da se kroz igru i zabavu upoznaju sa radom i svrhom službi od javnog značaja, poput vatrogasne službe, policije i zdravstva, ali i da upoznaju neke od omiljenih ličnosti iz sportskog i javnog života.

djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba
djeciji-sajam_poslovnidnevnik.ba

Sajam također nastavlja sa svojom humanom misijom, te će zahvaljujući saradnji sa Zavodom za transfuziologiju i udruženjima humanitarnog karaktera omogućiti da svi posjetitelji učestvuju u pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Pomno birani partneri i sponzori, uz stručno osoblje, na sajmu će predstaviti svoje najbolje programe, zdrave i provjerene usluge i proizvode. Kompletan asortiman partnera bit će izložen po jedinstvenim, sajamskim cijenama, s posebnim naglaskom na program za bebe.
I ove godine ulaz na Dječiji sajam je besplatan!

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)