Home / Vijesti / Regija / U Zagrebu uhićen vlasnik restorana Luna Rossa, povezuju ga s prijevarom teškom milijardu

U Zagrebu uhićen vlasnik restorana Luna Rossa, povezuju ga s prijevarom teškom milijardu

U PETAK je u restoranu Luna Rossa, čiji je suvlasnik, uhićen 48-godišnji Talijan Fabrizio Affuso. Za njim je izdan europski uhidbeni nalog na osnovu kojeg su ga zagrebački policajci lišili slobode.




Affuso je uhićen u sklopu velike međunarodne istrage u kojoj je razotkrivena moćna kriminalna organizacija. Uhićen je zajedno s još 30-ak osoba u Italiji, ali i ostatku svijeta. Tereti ih se da su uz pomoć lažnih faktura, prikazujući tek tijek robe i plaćanja za usluge kojih u stvarnosti nije bilo, izvlačili porez na dodanu vrijednost. Vjeruje se da su ukupno prijevarama došli do oko milijardu eura.

U velikoj međunarodnoj operaciji sudjelovale su policije iz čak pet zemalja. Operacija je rezultirala otkrivanjem lanca u kojem je bilo povezano 180 tvrtki. Njih 154 imale su sjedišta u Milanu i Rimu, četiri u Austriji, Malti, Češkoj i Slovačkoj, tri u Poljskoj, dvije u Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj i Rumunjskoj te po jedna u Velikoj Britaniji, Irskoj, Cipru, Litvi i Nizozemskoj.

“Najgori talijanski restoran u Zagrebu”

Mozak ovog prevarantskog lanca bio je Talijan Fabio Castaldi, a desna ruka mu je bio upravo Affuso. Njegova tvrtka “Mogul”, na čijem je čelu od 2013. godine, bila je jedna od mnogih koje su izdavale tisuće računa za nepostojeće poslove i prodaju.

Restoran Luna Rossa otvorio je prije par mjeseci, a kako piše Plava Kamenica, Luna Rossa funkcionirala je kao velika prijevara za naivne turiste i zagrebačke goste s vrlo lošim ukusom. U Luni Rossi prodavalo se navodno kalabreško vino bez ikakve etikete i dokaza o porijeklu (konobari su tvrdili da je to gazdino kućno vino), najlošije maslinovo ulje, dok se hrana priremala od namirnica iz jeftinih talijanskih samoposluživanja.

izvor/Index/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)