Home / Vijesti / BiH / Oliver i Gibonni poklanjaju Sarajlijama tri koncerta

Oliver i Gibonni poklanjaju Sarajlijama tri koncerta

Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni ipak će nastupiti u Sarajevu, jer je za njihov koncert rezervirana najveća dvorana u BiH – sarajevska Zetra, i to na Dan žena, 8. marta.

Ovaj splitski dvojac snimio je ove godine album “Familija” koji je odlično prihvaćen od strane publike. Ljetos su započeli svoju turneju u Pulskoj areni, a slijedili su koncerti u Splitu, Varaždinu i Osijeku. Prošlog vikenda nastupili su i u Štutgartu, u danima unaprijed rasprodanoj Karl Benc Areni. U Njemačkoj će pjevati i 19. novembra, u Fraport Areni u Frankfurtu.

– Zapravo se radi o tri koncerta – Oliverov, Gibonnijev, te njihov zajednički. Program traje prilično dugo, ali dosadašnja iskustva sa turneje nam pokazuju da to uopšte ne smeta publici. U Splitu, na primjer, sve je trajalo preko četiri sata, ali se “niko nije ni pomakao”. Ovako nešto sigurno se više neće ponoviti, jer teško je očekivati da će se njih dvojica odlučiti na neku sličnu turneju, kažu nam organizatori.

Oliver Dragojević je u martu 2013. održao iznimno uspješan koncert u tada prepunoj Zetri, te dan kasnije u tuzlanskom Mejdanu. Gibonni je u također u Zetri nastupio prije punih pet godina, i mnogi se i danas sjećaju tog odličnog koncerta.

Izvor/avaz.ba/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)