Home / Vijesti / BiH / Ispred gradske Vijećnice u Sarajevu je predstavljena kabina Trebevićke žičare u kojoj će se građani Sarajeva i turisti provozati 6. aprila naredne godine, na Dan Grada Sarajeva.

Ispred gradske Vijećnice u Sarajevu je predstavljena kabina Trebevićke žičare u kojoj će se građani Sarajeva i turisti provozati 6. aprila naredne godine, na Dan Grada Sarajeva.

Prije dvije sedmice potpisan je ugovor s Italijanskom firmom u vrijednosti od sedam miliona KM, a ukupna vrijednost projekta je blizu 13 miliona KM.



“Ovo je svečani dan za grad Sarajevo, ovo je nastavak realne priče koja traje nekoliko mjeseci. Prvo smo srušili polaznu, pa dolaznu stanicu, objavili tender, izabrali izvođača i danas prisustvujemo trenutku kada smo i dobili prvu novu gondolu za žičaru. Ja sam rođen u neposrednoj blizini Trebevićke žičare i za mene je ovo emotivan trenutak”, rekao je Abdulah Skaka, dogradonačelnik Grada Sarajeva.

Skaka je kazao da su dopremljene nove gondole i da je sva oprema u potpunosti nova.

“Svako obećanje koje smo do sada dali smo ispunili. Mi smo obavezali proizvođača da u narednih 15 mjeseci žičara mora biti gotova, a mi ćemo sve uraditi da otvorenje bude na Dan Grada Sarajeva 6. aprila”, kazao je Skaka.

Italijanska firma Leitner koja je izabrana za gradnju žičare isporučila je jednu gondolu koja će danas biti izložena kako bi se građani Sarajeva mogli upoznati o njenom izgledu i tehničkim karakteristikama.

 izvor/Klix/
Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)