Home / Vijesti / BiH / BIHAĆ BBI centar – Uskoro pocetak izgradnje
bbi centar

BIHAĆ BBI centar – Uskoro pocetak izgradnje

“Uskoro počinjemo s gradnjom BBI centra u Bihaću. To je ono što je već u realizaciji, kupili smo zemlju, završili projekt, čekamo da dobijemo potrebne dozvole. Bit će sličan ovom u Sarajevu. Gledali smo potencijalne lokacije u Mostaru i Banjaluci, ali u ovom trenutku smo se odlučili za Bihać zbog veoma povoljne lokacije. Tačnije, uspjeli smo kupiti zemljište na pješačkoj zoni s velikim prometom građana, kao što je to urađeno u Sarajevu” – pojasnio je direktor BBI Banke Amer  Bukvić.

kino Una Bihac
kino Una Bihac

Bihać bi uskoro  trebao dobiti BBI Centar, tačnije BBI Galeriju koja će se graditi na mjestu nekadašnjeg kina Una u centru grada. Prema prvobitnom planu, BBI Galerija trebala je biti otvorena u septembru 2017. godine, kazao je  direktor BBI Real Estatea Sead Živalj.

“Na osnovu uputnih informacija BBI Real Estate je organizirao konkurs za najbolje idejno rješenje i dostavio Gradu Bihaću u martu 2016. godine dokumentaciju za dobivanje urbanističke dozvole. Do današnjeg dana nismo dobili dozvolu niti znamo kada će se to desiti. Pismeno smo tražili očitovanje gradskih vlasti, ali još nikakvog zvaničnog objašnjenja nismo dobili”, kazao je Živalj

Hapšenjem gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića je nastao vakum koji generiše urbanističke probleme u gradu Bihaću.Nastavak izgradnje BBI Galerije u Bihaću je neupitan osim ako iza kulisa ne postoji neki drugi ili nečiji interes.

Nezvanično doznajemo da za ishodovanje Urbanističke saglasnosti treba pribaviti saglasnost okolnih stanara.

Prilikom prodaje zemljišta na kojem je bilo kino Una takve saglasnosti nisu bile potrebne nejasno je kako je ova procedura provedena i da li ima uporište u zakonu .

Ostaje nam da vidimo kako će se u narednim danima odvijati situacija oko gradnje BBI Galerije u Bihaću.

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)