Home / Kompanije i Tenderi / AMAZONOVI DRONOVI: Dostava budućnosti i prilika za zaradu
Amazon Poslovnidnevnik.ba

AMAZONOVI DRONOVI: Dostava budućnosti i prilika za zaradu

Amazon je ušao u partnerstvo sa vladom Velike Britanije u projektu testiranja dronova za isporuku paketa. Prije partnerstva sa Velikom Britanijom Amazon je već testiranje dronova obavio u Kanadi i Holandiji.

Sve to je uticalo da cijena akcija Amazona od početka godine poraste oko 56% i tokom jula dostigne rekordno visoku vrijednost.

Iskoristite priliku i preuzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi  i zaradite na cijeni akcija Amazona.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Cijeli sistem je osmišljen tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primaoca i tamo je ispusti. Dron može vertikalno da uzleti i sleti, preleti razdaljinu od oko 15 km na visini od 120 metara noseći paket težine od oko 2.5 kg.

Za lokaciju testiranja su izabrane ruralne i prigradske oblasti.  Amazon takođe radi na senzorima koji će osigurati da dronovi prepoznaju i zaobiđu prepreke, ali i na testiranju probnih  letova gde će jedna osoba moći da upravlja sa više visoko automatizovanih dronova.  Ova usluga bi trebalo da smanji vrijeme isporuke na 30 minuta ili kraće.

Prošle godine, Kancelarija za patente i žigove SAD-a je već predstavila kako bi bespilotna letelica mogla da pokupi paket i odnese ga na određenu destinaciju uz komunikaciju sa ostalim dronovima koji su u vazduhu i time poboljša planiranje ruta.

Međutim, Amazon je često dolazio u sukob sa američkim regulatorima, naročito sa Američkom administracijom za vazduhoplovstvo koja je nedavno objavila novi set pravila kojim je spriječeno prenošenje paketa dronovima, što je i dovelo do toga da Amazon prebaci lokaciju za istraživanje i razvoj dronova u druge zemlje.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

izvor/Akta/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)