Home / Vijesti / BiH / Njemačka ambasada-Falsifikovanje certifikata je krivično djelo
Poslovnidnevnik.ba

Njemačka ambasada-Falsifikovanje certifikata je krivično djelo

Korištenje falsifikovanih dokumenata je protuzakonito i biće krivično procesuirano. Goethe-Institut krivično tereti u okviru BiH-sudskih organa svaku osobu koja priloži falsifikat diplome Goethe-Instituta. Svi koji prilože falsifikovan certifikat, imaju zabranu polaganja ispita u Goethe-Institut u trajanju od jedne godine.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba

 

 

Ambasada SR Njemačke odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože falisifikovane diplome. Pored toga njima se uvodi duža zabrana ulaska u Njemačku.

Ambasada SR Njemačke odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože falisifikovane diplome. Pored toga njima se uvodi duža zabrana ulaska u Njemačku. Falsifikatori nemaju šansu Podnosioci zahtjeva za vizu u Ambasadi SR Njemačke često prilažu falsifikovane certifikate Goethe-Instituta prilikom predaje dokumenata.

Radnici Ambasade redovno zavrašavaju obuke, kako bi mogli prepoznati falsifikate. Dakle, falsifikati uvijek budu otkriveni! Polaganje jezičkog ispita moguće i bez kursa Dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika je uslov za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj. Dakle, ispit možete polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog kursa za ispit. Svi zainteresovani se mogu obratiti GoetheInstitutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih certifikata.

Ambasada SR Njemačke u BiH

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)