Home / Kapital / Bankarstvo / Nagrade za izvrsnost Euromoney 2016: Intesa Sanpaolo proglašena najboljom bankom u Italiji, a PBZ najbolja u Hrvatskoj
Poslovnidnevnik.ba

Nagrade za izvrsnost Euromoney 2016: Intesa Sanpaolo proglašena najboljom bankom u Italiji, a PBZ najbolja u Hrvatskoj

Milano/Zagreb – 7. srpnja 2016. –  Nagradu za izvrsnost koju dodjeljuje časopis Euromoney (Euromoney Awards for Excellence 2016)  dobila je grupa Intesa Sanpaolo  kao “Italy’s Best Bank” (Najbolja banka Italije), a  Privredna banka Zagreb  d.d.  “Croatia’s Best Bank”  (najbolja banka Hrvatske). Rangiranje na godišnjoj razini provodi Euromoney, vodeći časopis za međunarodno bankarstvo i financijska tržišta, koji ove godine slavi 25. godišnjicu nagrade Euromoney. Klasifikacija uzima u obzir kvantitetu i kvalitetu pri ocjenjivanju usluga i performansi, ali upotrebljava i ankete uključujući institucijske aktere iz ovog sektora.

Poslovnidnevnik.ba
Poslovnidnevnik.ba

Potpuni rezultati dostupni  su u izdanju za srpanj, Euromoney 2016. i on-line na www.euromoney.com

Intesa Sanpaolo vodeća je banka u Italiji u svim poslovnim područjima (poslovanje s građanima i poduzećima te investicijsko bankarstvo). Grupa nudi svoje usluge 11,1 milijunu klijenata kroz mrežu od oko 4 100 poslovnica koje su dobro raspodijeljene diljem zemlje, s tržišnim udjelom koji nije manji od 13% u većini talijanskih regija. Intesa Sanpaolo selektivno je prisutna u srednjoj i istočnoj Europi te na Bliskom istoku i sjevernoj Africi s više od 1 200 poslovnica i 8,1 milijuna klijenata koji pripadaju podružnicama Grupe koje posluju u komercijalnom bankarstvu u 12 zemalja. Osim toga, međunarodna mreža stručnjaka koji pružaju podršku korporativnim klijentima nalazi se u 29 zemalja, posebno na Bliskom istoku i sjevernoj Africi i u onim područjima gdje su talijanske tvrtke najaktivnije, kao što su Sjedinjene Američke Države, Brazil, Rusija, Indija i Kina.

izvor/PBZ/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)