Home / After Work / Ljepota i zdravlje / Google jedva čekate da guglate svoje medicinske probleme

Google jedva čekate da guglate svoje medicinske probleme

Zamislite ovu situaciju: probudili ste se dezorijentirani, glava vam puca, obliveni ste hladnim znojem i ne možete oblikovati niti suvislu rečenicu dok bauljate stanom. Je li to majka svih mamurluka ili imate posla s prvim znakovima raka mozga?

Dosad bi odgovor na pitanje što bi sve ti simptomi mogli značiti morali potražiti satima češljajući internet. U Googleu su odlučili ubrzati taj proces i ponuditi pretraživanje simptoma odmah na početnoj stranici njihove tražilice.

Kad nova značajka postane dostupna Google će pri pretrazi simptoma ili bolesti ponuditi karticu s prikazom mogućih uzroka vaših nevolja, kao i potencijalne druge simptome i znakove zbog kojih bi trebali posjetiti liječnika.

Naravno, treba imati na umu kako su podaci i informacije koje ćete dobiti prikupljeni iz javnih izvora poput Wikipedije i nisu medicinski savjeti, niti bi trebali zamijeniti konzultaciju sa stručno osposobljenim zdravstvenim djelatnicima.

Zasad je nova značajka dostupna samo korisnicima koji pretražuju na engleskom jeziku u Sjedinjenim Državama, no uskoro bi se trebala proširiti i dalje.

Izvor/tportal.hr/
poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)