Home / Vijesti / Gradovi / Do kraja 2018. Banja Luka dobija grandiozan tržni centar

Do kraja 2018. Banja Luka dobija grandiozan tržni centar

 “Tokom maja završeni su svi administrativni preduslovi za početak radova, te se odmah i kreće u realizaciju projekta”, izjavila je Danijela Risojević, direktorica City Malla i dodala da će ovaj tržni centar će biti prvi i najveći centar u banjalučkom regionu sa cjelokupnim sadržajem namijenjenim za cijelu porodicu.

City Mall će imati 54.600 kvadratnih metara površine, sa 20.000 kvadratnih metara prodajnog prostora raspoređenog na četiri nivoa.

“Na prva dva nivoa će se nalaziti prodajni prostor sa internacionalnim i domaćim robnim markama, a na trećem i četvrtom nivou će se nalaziti sadržaji prodajno-zabavnog karaktera, sa kino salama i ugostiteljskim sadržajima”, najavila je direktorica City Malla.

City Mall će imati i tri nivoa podzemnih garaža. Grad Banja Luka će ovim konačno dobiti jedan savremeni tržni centar kakav imaju svi gradovi u regionu i u svijetu, a obzirom na centralnu lokaciju, City Mall će postati novo mjesto okupljanja, kupovine i zabave, ali i centar kulturnog, turističkog i društvenog razvoja.

citymall-03

“Projekat City Mall ima višestruki značaj za Banju Luku, jer će realizacija ovako sveobuhvatnog projekta omogućiti povećanje radnih mjesta, proširenje poslovanja mnogim domaćim izvođačima i poslovnim partnerima, kao i značajan priliv u budžet našeg grada”, objasnila je direktorica.

Planiran završetak radova je kraj 2018. godine.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)