Home / After Work / PARK PRINČEVA SE NAKLONIO KRALJU: Gol za pamćenje i oproštaj Ibrahimovića od PSG-a

PARK PRINČEVA SE NAKLONIO KRALJU: Gol za pamćenje i oproštaj Ibrahimovića od PSG-a

Provokativan, kontraverzan, genijalan, magičan… To su samo neki epiteti kojima možemo opisati Zlatana Ibrahimovića. Za njega važi ona narodna “što stariji, to bolji”.

Večeras je jedan od najvećih napadača u historiji prelijepe igre odigrao posljednji ligaški meč za PSG. Od punog Parka Prinčeva oprostio se na najbolji mogući način, golom, još jednim u nizu za pamćenje.

Gotovo da nema rekorda koji nije oborio u Ligue 1. Koliko ga navijači PSG-a vole dovoljno pokazuje i detalj iz 10. minute kada se cijeli stadion digao na noge i aplaudirao “nogometnom Bogu” kako voli sam da za sebe kaže.

Još uvijek se ne zna gdje će popularni Ibra nastaviti karijeru, ali će sasvim sigurno ostati upamćen kao jedan od najboljih napadača koji je ikada nosio dres Svetaca iz Pariza.

Inače, večeras je PSG slavio protiv Nantesa ubjedljivo 4:0, a Ibrahimović je postiga dva gola, od toga jedan prelijep prsima.

U četiri godine koliko igra u PSG-u odigrao je 179 utakmica i postigao 152 gola. Osvojio je četiri titule prvaka Francuske i četiri kupa, a ove sezone je u 34. godini postigao 38 golova i imao 13 asistencija.

Pogledajte presjek

https://youtu.be/_n1yIojZP08?t=148

 

Kapa dole majstore…

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)