Home / Vijesti / BiH / Interview g.Meho Rekić -Obezbjeđena sredstva za Kantonalnu bolnicu

Interview g.Meho Rekić -Obezbjeđena sredstva za Kantonalnu bolnicu

U  opuštenoj atmosferi smo za Poslovnidnevnik.ba  razgovarali  sa g.Mehom Rekićem  biznismenom , Bišćaninom  koji u zadnjih 10 tak godina zivi i radi na više adresa.Sarajevo ,Teslić ,Bihać i td.

Meho Rekić

Inicijator i ključna karika u projektu za završetak bolnice tj pronalazak sredstava za operacijske dvorane i vanjsku rasvjetu u bolnici .

Prošle godine je učestvovao u nabavci aparata Mamograf za Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je uredjaj vrijedan oko 125 hiljada Eura kompletno doniran od strane Philipsa.

Ove godine je povod za razgovor je projekt Bolnica .Na pitanje poslovnog dnevnika od koga je sve podržana ideja gospodin Rekić rekao:

Prošli smo zajedno kroz bolnicu i dobili smo  podršku od Premijera Izudina Saračevića,ministra Ibrahima Kajtezovića,direktora bolnice  dr.Smaila Derviševića.

U Sarajevu smo dogovorili sa BBI Bankom koja je organizirala Sarajevo Business Forum ,da mi izadjemo na Business forum sa projektom Bolnice,ipak je trebalo imati hrabrosti napraviti nešto ovako ,jer je to u stvari Business forum a ne neki forum gdje bi se podržali socijalni projekti u šta bi se ovaj naš prije mogao svrstati.

Ne možemo zaobići neka imena bez kojih ovo nebi mogli završiti.Kao prvo ime zaslužno za ovo je Erol Ramusović iz Sarajeva koji ima svoju konsalting firmu i pokretač inicijative ,poslije toga Miroslav Šaban predstavnik Philipsa za jugoistočnu Evropu.Miroslav Buzuk vlasnik ETS firme preko koje ce sva donacija ići i investicije u bolnicu zajedno 6 miliona maraka.(1 milion donacije + 5 milona KM investicije)

Dalje nezaobilazna je ličnost Sait Mulabdić direktor Apomedikal firme koja je zastupnik Philipsa za Bosnu i Hercegovinu.Iz Philipsa su bili Mirsad Avdić  i Smail Kajan koji su organizirali  prezentaciju o tome kako Philips  vidi bolnicu u Bihaću i sa prezentacijom primarnog dijela za završetak bolnice, su svi bili oduševljeni .

U donaciji od milion KM je uključen završetak operacionih sala u Kantonalnoj bolnici dr Irfan Ljubijankić i kompletne vanjske LED rasvjete,za poslovnidnevnik.ba nam je rekao gosp. Meho Rekić koji je od početka involviran u ovaj projekat.

Nakon ovog se ide u investiciju od 5 mliona maraka gdje ce gradjani Unsko Sanskog Kantona dobiti uštedu i kvalitetniju Zdravstvenu zaštitu predvidjena je izgradnja Angio sale za kardivaskularne tj teške srčane bolesnike gdje bi se sva dijagnostika i primarni ljekarski zahvati radili ovdje kod nas jer se na godišnjem nivou plaća Tuzlanskom centru za srce oko 5 miliona KM a ovim projektom bi mi imali svoje obučene timove i tehniku za ovo.

Transport  je rizik da pacijenti koji se ne smiju pomjerati i u životnoj opasnosti voze 300 kilometara za Tuzlu . Što se tiče finansijskog dijela  to košta Zavod za zdravstvo 2 miliona maraka ,ipak to nisu mala sredstva a pacijenti bi imali kvalitetnu uslugu kod kuce,te se ne bi morali transportovati .

U narednim danima vlada kantona mora dogovoriti i potpisati dinamiku i relevantne ugovore da se ovaj projekt implementira tj zavrsi Kantonalna bolnica Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Za poslovnidnevnik.ba Interview je dao gospodin Meho Rekić  i na kraju izjavio da je najzadovoljniji kad vidi da se neka sredstva implementiraju na području njegovog rodnog grada Bihaća.

 

Poslovnidnevnik.ba

 

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)