Home / Vijesti / BiH / Sutra počinje Sarajevo Business Forum 2016 – Perspektive Kina + 16 CEEC

Sutra počinje Sarajevo Business Forum 2016 – Perspektive Kina + 16 CEEC

U Sarajevu će sutra biti otvorena sedma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) – Perspektive Kina +16 CEEC, a ovogodišnji SBF obogaćen je saradnjom sa biznis forumom Kina +16 zemalja srednje i Jugoistočne Evrope, prenosi Anadolu Agency (AA)….

SBF je platforma za regionalnu saradnju i zajedničko predstavljanje potencijala regije Jugoistočne Evrope uticajnim biznis i političkim liderima iz cijelog svijeta. Učesnici i panelisti razmijenit će iskustva i perspektive o šest tema u okviru regiona: poljoprivrede, energije, infrastrukture i građevinarstva, turizma i edukacije te perspektivama saradnje sa Kinom i Dubaijem.

„BBI banka već sedam godina kroz SBF radi na kreiranju investicijskog ambijenta u okviru svoje društvene odgovornosti kako prema lokalnoj, tako i široj zajednici regije Jugoistočne Evrope. Želimo da ovaj region predstavimo u svijetu kao jedan od najdinamičnijih dijelova Evrope za investicije. Ove godine imamo brojne biznis delegacije iz Kine, 150-člana delegacija, iz Indje 25- člana delegacija, Malezije, Sudijske Arabije, ministri ekonomije i trgovine iz Katara i Kuvajta dolaze na SBF, kao i zamjenik premijera Turske. Veliki investicijski fondovi će učestvovati u radu SBF-a, a regionalni privrednici imaju priliku susresti se s njima u direktnim razgovorima i prezentirati resurse i razvojne mogućnosti. Ovaj region stranim investitorima privlačan je i zbog kvalificirane radne snage u kombinaciji s konkurentnom strukturom troškova”, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke koja u saradnji sa Vijećem ministara BiH organizira ovogodišnji Forum.

Sedma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum počinje ove srijede u zgradi Parlamenta BiH. Organizatori SBF-a BBI banka i Vijeće ministara BiH najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Drugog dana Sarajevo Business Forum održavat će se u konferencijskoj sali hotela Terme na Ilidži. Svjetski eksperti, predstavnici nekih od najznačajnijih regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti energije, poljoprivrede, turizma, edukacije, pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj ovih oblasti u Jugoistočnoj Evropi. Paralelno sa održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija sa potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Ove godine Sarajevo Business Forum dodijelit će Sarajevo Business Bridge nagrade najboljim poduzetnicima u regionu, a drugog dana foruma SBF će dodijeliti nagrade za najbolje studentske biznis planove.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)