Home / Vijesti / BiH / Prevent preuzeo Car Trim Grupaciju

Prevent preuzeo Car Trim Grupaciju

Najveći bh. izvoznik Prevent Grupacija preuzeo je vlasništvo nad grupacijom Car Trim sa sjedištem u Njemačkoj, jednu od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje komponenti za automobilsku industriju, koja ima fabriku i u Žepču.

Car Trim”je već godinama u vrhu ne samo evropskih nego i svjetskih proizvođača komponenti za interijere vozila, uključujući proizvode od visokokvalitetne kože i drugih materijala za najveće svjetske proizvođače automobila među kojima su “Audi”, “Bentley”, “Opel”, “Porsche” i VW.

Prevent nije postao samo vlasnik firme u BiH nego kompletne grupacije koja ima nekoliko proizvodnih lokacija u Njemačkoj, Češkoj i BiH, čime je potvrdio lidersku poziciju na evropskom tržištu automotiva.

Car Trim u Žepču, najveća pojedinačna lokacija, zapošljava blizu 1.000 radnika, a cjelokupna grupacija ima znatno veći broj uposlenika. Upravo je preuzimanjem od Prevent Grupacije omogućeno da kompanija u BiH nastavi s radom i zadrži radna mjesta.

Ovom višemilionskom investicijom, Prevent  ide korak dalje u jačanju bh. automobilske industrije, koja bilježi uspjehe i predstavlja motor ekonomskog rasta u našoj zemlji. Spašavanjem kompanije iz Žepča, Prevent Grupacija pokazala je da je strateški opredijeljena za rast i razvoj kompletne bh. privrede. “Istovremeno, jačamo svoju poziciju na evropskom tržištu želeći na taj način stvoriti jaku i konkurentnu proizvodnju u BiH”, rečeno je iz Prevent Grupacije.

izvor/Akta/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)