Home / After Work / Ljepota i zdravlje / PROVJERITE: BOJA URINA VAM MOŽE REĆI VAŽNE STVARI

PROVJERITE: BOJA URINA VAM MOŽE REĆI VAŽNE STVARI

Svi znaju da je normalna boja, ljudskog urina je žuta, ali mnogi često primijete da je žuta boja mokraće često varira od tamno do svijetlo.
Promjena boje, može izazvati paniku i uzbunu da postoji nešto fizički što nije u redu s vašim organizmom. Ako ovaj članak je dovoljno zanimljiva za vas, nastavite čitati, jer činjenice su tek dolaze.

Boja normalnog ljudskog urina može biti u rasponu od prozirne žute do žuto mrak. Sterilna tekućina koja je izbačena iz tijela i produkt staničnog metabolizma. Određena pića pijete, bolesti koje se mogu prouzrokovati i hrana koju jedemo može promijeniti izgled vašeg urina. Vaš urin tamniji (žuto) dolazi zbog toga što ne uzimate dovoljno tekućine. Tu često nema razloga za paniku, ako je vaš urin na tamnijem spektru, što je inače trebalo izgledati. Sve što trebate učiniti je piti više tekućine.
Ljudi koji redovito piju vodu imaju svijetlo žutu boju urina, što je znak da vaše tijelo pravilno hidratizira. Međutim, jasno urin može se pojaviti i kod onih koji uzimaju u previše vode, a može biti i opasno blizu intoksikacije vodom.

Nenormalana boja urina
Crvene ili ružičaste boje urina:

određene namirnice koje su prirodno crvena može uzrokovati promjene boje u urinu. Neki laksativi i lijekovi na recept mogu biti uzrok crvene mokraće. U nekim slučajevima, krv u mokraći može biti znak zdravstvenog stanja poput raka bubrega, proširene prostate ili mjehura kamenje.

Zelena ili plava boja urina:

ovo je obično uzrokovana nečim što se konzumira prije. Određene namirnice, pića i lijekovi imaju sposobnost da je vaš urin plave ili zelene boje, pogotovo ako oni sadrže plavu boju.

Pjenast urin:

to ne utiče na boju , ali ga prati na određeno vrijeme, što se može smatrati prilično alarmantno. Obično kada konzumiraju previše bjelančevina, može se pojaviti prekomjerno pjene u urinu.

Taman urin:

to može biti znak infekcije mokraćnog sustava (IMS) ili od bubrežnih kamenaca. Za muškarce, sjeme lijevo u urinarnom traktu može uzrokovati urin biti oblačno ili taman.

Narandžast urin:

određeni lijekovi s kupinama, repe, može uzrokovati da mokraća bude narančaste boje. Medicinski problemi koji mogu uzrokovati naranče urin su dehidracija i žutica.
Obično drastična promjena boje urina uzrokovana nečim što se konzumira tijekom dana.

Uzmi bilješke promjene boje i pratite kada i koliko često se javljaju. Obratite se svom liječniku što je prije moguće, ako možemo isključiti lijekove ili hranu kao mogućim uzrocima promjene boje mokraće. Također smatra da je bilo koji drugi mogući simptomi.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)