Home / Vijesti / BiH / Borenović: PDP za pojeftinjenje lijekova

Borenović: PDP za pojeftinjenje lijekova

BRČKO – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras u Brčkom da je prioritet ove stranke u zajedničkim institucijama BiH smanjenje cijene lijekova, od čega će korist imati svi građani, bez obzira na to gdje žive.

“Insistiraćemo i da se prolongira plaćanje PDV-a sa 10. na kraj mjeseca, za prethodni mjesec, što je ogromna podrška privrednicima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu. To je nešto što je tipično za zajedničke institucije BiH, gdje imamo kompetencije i nastojaćemo da olakšamo život građanima koliko smo u mogućnosti”, rekao je Borenović.20160421205301_366254

On je na javnoj tribini Opštinskog odbora PDP-a Brčko rekao da je najveći dio odluka, ipak, na entitetskim nivoima, zbog čega su lokalni izbori veoma važni za PDP.

“To je međufaza do onih velikih izbora koji će se desiti najkasnije do 2018. godine kada želimo da preuzmemo vlast u Republici Srpskoj, a ne krijemo da želimo da preuzmemo i vlast u distriktu Brčko”, poručio je Borenović.

Prema njegovim riječima, PDP je u Brčkom izdržao velike izazove kao opoziciona partija u Skupštini distrikta i pokazao da ima politički stav, kvalitet i program. On je izrazio nadu da će PDP nakon oktobarskih izbora biti jedan od stubova vlasti u Brčkom.

Borenović je istakao da je PDP partija koja dugoročno gleda, koja zna šta hoće, ima program, konkretna rješenja i rezultate i zato je i uspjela. “U našoj stranci nema nikakvih unutrašnjih turbulencija i zato je naša politika potpuno novi koncept ponašanja, rukovođenja i potpuno različit od onoga što zagovara /lider SNSD-a/Milorad Dodik”, rekao je Borenović.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)