Home / Kompanije i Tenderi / Bez obzira na sankcije: Austrija i dalje u biznisu s Rusima

Bez obzira na sankcije: Austrija i dalje u biznisu s Rusima

Bez ozbira na sankcije, dvije države nisu prekinule poslovnu suradnju. U petka su “Gazprom” i austrijska naftna kompanija “OMV” potpisali ugovor o razmjeni sredstava. Kako objašnjava austrijski ministar financija, Hans-Jorg Schilling, nužno je povući sankcije s obje strane, one prema Rusiji i one prema EU. Normalizacija odnosa mora postati prioritet, prenosi portal Vijesti Ekonomika…

OMV-u nije ništa neobično raditi s Rusijom pod netipičnim uvjetima. Povijest odnosa austrijske tvrtke i ruskih tvrtki ide 48 godina nazad, daleko prije pada Željezne zavjese i Berlinskog zida. Novi niz ugovora OMV-a i Gazproma ne tiče se samo plina, nego i zajedničkog sponzorstva seriji koncerata klasične glazbe u Sankt Peterburgu i Beču.

5. travnja u Moskvi će razgovarati predsjednici dviju zemalja o trgovini, ekonomiji i kulturnoj suradnji. S austrijskim predsjednikom u rusku prijestolnicu dolazi veliki broj dužnosnika, među kojima je i ministar vanjskih poslova Austrije, Sebastian Kurz.

Dolazak austrijskih političara u Moskvu je novi test za politiku Angele Merkel, kojoj ne uspjeva održati unitarnu europsku politiku kada je riječ o vanjskopolitičkim pitanjima No, taj problem ne odražava se samo sa drugim državama, već i unutar vlastitih redova – u Njemačkoj. Jedan od bližih suradnika Angele Merkel, Horst Seehofer, početkom godine bio je također u Moskvi u posjeti predsjedniku Vladimiru Putinu, prenosi RBTH.

izvor/akta/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)