Home / Vijesti / BiH / Zajednički nastup bh firmi na sajmu investicija i trgovine u Kini

Zajednički nastup bh firmi na sajmu investicija i trgovine u Kini

Vanjskotrgovinska komora BiH organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na ovogodišnjem (drugom po redu) sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2016“ koji će se održati od 09. do 12. juna 2016. godine u gradu Ningbo (Kina).

Ova izložbena manifestacija po drugi put se organizira u okviru sveobuhvatne inicijative NR Kine koja ima za cilj jačanje saradnje sa zemljama centralne i istočne Evrope (tzv. CEE region). Među brojnim manifestacijama su i trgovinski sajam koji je fokusiran na poljoprivredno-prehrambene proizvode, zatim investicijski i poslovni forumi te različite konferencije. Kao i prethodne godine, i ovaj put su glavni sponzori manifestacije Ministarstvo trgovine NR

Kine i Narodna vlada Provincije Zhejiang.

Sajam će biti održan u prostorijama Međunarodnog konferencijskog i sajamskog centra Ningbo na površini od 5.000 m2 a predstaviće se izlagači/ kompanije iz svih 16 zemalja CEE regiona.

Vanjskotrgovinska komora BiH zajedno sa organizatorom Sajma kompanijama iz BiH nudi posebne uvjete izlaganja, uključujući besplatan standardno uređen štand, sufinansiranje troškova prijevoza eksponata od BiH do luke Ningbo, troškove carinske procedure i transporta eksponata i pomoć pri rezervaciji smještaja.
Na Sajmu se mogu izlagati poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, osim onih za koje postoje zabrane, potrošački proizvodi, predmeti za domaćinstvo i kozmetički proizvodi.

izvor/indikator/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)