Home / Vijesti / BiH / Uspješno održana prva Business Leadership konferencija

Uspješno održana prva Business Leadership konferencija

Završena je prva Business Leadership konferencija u Sarajevu, u organizaciji In Academy i kompanije Altermedia.

Pod nazivom “Lideri sadašnjosti i budućnosti, konferencija je okupila preko 200 lidera, a eminentni govornici su kroz zanimljive i inspirativne prezentacije oduševili prisutne.

Business Leadership Conference ispred organizatora otvorila je Samira Muratović, direktorica kompanije Altermedia, koja je pozdravila prisutne i istaknula da je tema ovogodišnje konferencije “Lideri sadašnjosti i budućnosti”.
Dobrodošlicu učesnicima poželio je također i Jasmin Kukuljac ispred generalnog pokrovitelja konferencijeMerkur osiguranja.

Najveću pažnju na ovoj konferenciji privukla je prezentacija Smiljana Morija, koji je govorio o tome kako biti izvanredan lider savremenog doba. Mori je istaknuo važnost konferencija koje nude mogućnost da se ljudi povežu i druže. Učesnicima je također poručio da lider mora živjeti vrijednosti koje bi htio prenijeti drugima.

Davor Krivski iz kompanije Quantum Virtus na konferenciji otkrio je koji su temelji uspješnog liderskog i coaching odnosa.
Niz odličnih prezentacija nastavljen je i sa predavanjem Dragiše Ristovskog, koji je poznat pod pseudenimom D.R. Gilbert. Dragiša je održao predavanje na temu “Novi lideri i novi modeli liderstva.”

Veliko interesovanje učesnika izazvala je i prezentacija Tome Cvitanušića o sportu i modernim liderima. Tomo je kroz zanimljivu prezentaciju govorio o tome da treba biti spreman na promjene i da se treba usuditi i izaći iz zone gdje se osjećate ugodno. „Leadership se može trenirati“, rekao je.
Govornici na konferenciji istražili su različite poglede na vodstvo i uloge u izgradnji uspješne kompanije.

Konferencija je zatvorena dodjelom Bonitetnih certifikata koju je LRC BIS podijelio uspješnim kompanijama.

izvor/klix/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)