Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / TUZLACI U ŠOKU: Promjena pravila u Bingu na Sjenjaku napravila neviđen haos među kupcima…

TUZLACI U ŠOKU: Promjena pravila u Bingu na Sjenjaku napravila neviđen haos među kupcima…

Tuzlacima je poznat problem koji se dešavao ispred i oko Binga na Sjenjaku proteklih godina, gdje su kupci nakon obavljenje kupovine kolica dovozili do auta, stvari stavljali u svoje auti, a nakon toga ista ta kolica bi ostavljali po parkingu, nekad i 300 metara daleko od Binga.

Radnici i obezbjeđenje su često hodali po pomenutom naselju i sakupljali korpe.

e-gate_211_ComfortgriffStarbox_960_webOvih dana u Bingu se desila promjena. Uveden je sistem kao u Zapadno Evropskim zemljama, gdje je potrebno ubaciti novac u kolica, a tek kad vratite kolica i spojite sa drugim kolicima dobijate novac nazad.

Upravo ovo je izazvalo haos ispred supermarketa. Većina kupaca nije znala kako ovaj sistem funkcioniše. Kako možete vidjeti na našim fotografijama, koje je poslao jedan od naših čitalaca iz Tuzle, građani su pravili gužvu, neki su u rukama nosali stvari, treći su tražili pomoć od drugih kupaca.

korpe bingo

I našeg čitatelja je pitao jedan od kupaca zašto su lancima zavezana kolica, a ovaj mu je objasnio da treba ubaciti novac, pa kad završi kupovinu, pare će mu biti vraćene. On je odgovorio: “Ma kakvi vratiti, ko to u ovoj državi vraća pare”.
U svakom slučaju primjena evropskih standarda ne ide nam lako, a kamo li brzo.

 

 

 

izvor/cik/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)