Home / Vijesti / BiH / Skinimo okove: Konačno otkriveno šta stoji iza slogana koji je zaintrigirao javnost

Skinimo okove: Konačno otkriveno šta stoji iza slogana koji je zaintrigirao javnost

Danas su uklonjeni lanci sa traktora i šivaćih mašina, dok su građanima poklanjane jabuke i čarape domaće proizvodnje čime je na simboličan način predstavljeno skidanje okova sa domaće privrede i najavljivanje boljih dana za našu ekonomiju._20160310_213540

 

Posljednjih dana javnost je bila zaintrigirana okovanim traktorima i šivaćim mašinama postavljenim na gradskim trgovima s velikim transparentima “Skinimo okove”. Isti slogan smo mogli vidjeti i na bilbordima, medijima i društvenim mrežama, pa su se građani s razlogom pitali o čemu je riječ.

Slogan ustvari ukazuje na šansu za ekonomski-socijalni oporavak BiH kroz provedbu ekonomskih reformi iz Reformske agende.

Već dvadeset godina naše društvo je okovano lancima stagnacije, nezaposlenosti, nekonkurentnosti i siromaštva.

Potpisivanjem Reformske agende pokrenut je proces oporavka domaćeg tržišta s ciljem jačanja održivog, efikasnog, socijalno pravednog i stabilnog ekonomskog rasta. Provedba ekonomskih reformi je ključ oporavka naše zemlje koja bi trebala rezultirati boljom konkurentnosti, većim investicijama i izvozom, novim radnim mjestima, te u konačnici boljim standardom.

Stoga, slogan “Skinimo okove” vjerno opisuje šta provedba ekonomskih reformi znači za običnog građanina BiH, jer su reforme jedini način da se oslobodimo okova neučinkovitog sistema i krenemo ka boljem sutra._20160310_213456

Danas su u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Zenici i Tuzli uklonjeni lanci sa traktora i šivaćih mašina, dok su građanima poklanjane jabuke i čarape domaće proizvodnje, čime je na simboličan način predstavljeno skidanje okova sa domaće privrede i najavljivanje boljih dana za našu ekonomiju.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)