Home / Ličnosti / Nakon što je ostao bez svog trgovačkog lanca, Pevec se vratio biznisu i kreće od nule

Nakon što je ostao bez svog trgovačkog lanca, Pevec se vratio biznisu i kreće od nule

Njegovo bivše carstvo danas pod njegovim imenom posluje bolje nego ikad. Parking je pun, a trgovački lanac nakon stečaja zarađuje odlično sa 18 trgovačkih centara.

Kao feniks! Tako u ovom trenutku sam sebe vidi kontroverzni poduzetnik Zdravko Pevec. Nakon što je ostao bez svog trgovačkog lanca te je osuđen zbog porezne prijevare.

Kupuje opremu propalih trgovačkih centara i prodaje je. Police, sefove i svu opremu iz skladišta. No kada se prisjeti carstva koje je gradio cijeli život i onda izgubio – emocije teško skriva.

“Uzeli su mi sve. Doslovce sve. Čak i ime su mi uzeli, čak i slobodu. Jedino što mi život ostao i danas mi je bitno da imam slobodu i zdravlje da se opet mogu pokrenuti u biznisu i da mogu djeci svojoj reći da sam im nešto ostavio”, kaže za RTL Zdravko Pevec.

Pevec posao vodi iz svoga ureda u kući kraj Bjelovara. Kako je u pravosudnoj drami ostao bez skoro svega novčano mu je pomogao rođak. Pevec prodaje i skupu poljoprivrednu opremu. Strojevi kupce čekaju na velikoj obiteljskoj farmi koja je u doba Pevecove poslovne dominacije bila sastajalište društvene elite.

Njegovo bivše carstvo danas pod njegovim imenom posluje bolje nego ikad. Parking je pun, a trgovački lanac nakon stečaja zarađuje odlično sa 18 trgovačkih centara. Pevec kaže da su on i supruga Višnja teško podnijeli suđenje i gubitak mega tvrtke.

“Imam ja dovoljno znanja, imam veliki krug prijatelja i veliki broj dobavljača koji žele da se ponovno pokrenemo”, otkriva poduzetnik.

Zdravko i Višnja Pevec pred sudom u Bjelovaru osuđeni su zbog poreznih malverzacija u bivšoj tvrtki. Oni i dalje tvrde da su nevini i da nisu sebi prisvoji ni lipe od bivše tvrtke. Ako Vrhovni sud ne usvoji njihovu žalbu na presudu Zdravko Pevec morat će odslužiti kaznu zatvora od 11 i pol mjeseci.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)