Home / After Work / OVAJ ČOVEK JE POBIJEDIO SISTEM: Banka mu dala pare, on ih vratio, ali i ZARADIO!

OVAJ ČOVEK JE POBIJEDIO SISTEM: Banka mu dala pare, on ih vratio, ali i ZARADIO!

Jedan multimilioner i političar je na perfidan način uspio da nasamari banku, a kada pročitate kako, bićete zadivljeni.

lndijac je ušao u banku u Njujorku i tražio čovjeka koji je zadužen za kredite. Kada je on došao, rekao je da ide u Indiju na poslovni put na dvije nedjelje i da mu treba pozajmica od 5.000 dolara.

Službenik u sektoru za kredite mu je rekao da će banci biti potrebna neka vrsta sigurnosti za kredit. Indijac mu je tada predao ključeve i dokumenta novog “ferarija” koji je bio parkiran na ulici ispred banke.

Zaposleni se zatim konsultovao sa predsjednikom banke, provjerili su sve podatke i ispostavilo se da je sve u redu. Prihvatili su da mu daju novac, a da kao sigurnost zadrže “ferarija”.

Kada je Indijac izašao iz banke, predsjednik i službenik su se slatko ismijali zato što su zadržali “ferari” od 750.000 dolara kao kauciju za pozajmljenih samo 5.000 dolara.

Automobil su parkirali u podzemnu garažu banke. Dvije nedjelje kasnije, Indijac se vratio i platio 5.000 dolara, i kamatu u iznosu od 15,41.

Vidjevši ovo, službenik koji mu je odobrio pozajmicu, pitao ga je:

Gospodine, veoma smo zadovoljni obavljenim poslom. Transakcija je prošla veoma glatko, ali smo malo zbunjeni. Dok ste bili odsutni, provjerili smo vas i saznali da ste multimilioner. Ono što nas je zaintrigiralo je zašto ste se mučili da pozajmite 5.000 dolara.

Odgovor koji je uslijedio, šokirao je bankara:

Gdje drugo u Njujorku mogu da parkiram svoj automobil na dvije nedjelje i to za samo 15,41 dolar, i da kad se vratim on bude tu – rekao je Indijac.

Prema navodima, ovaj događaj je istinit, a multimilioner koji se lijepo snašao je i političar Vildžej Malija, koji je između ostalog i vlasnik F1 tima Force India.

Izvor/telegraf/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)