Home / After Work / PRODAJ SVE AUTOMOBILE I ZLATNE SATOVE: Kako je Ibrahimović naučio životnu lekciju

PRODAJ SVE AUTOMOBILE I ZLATNE SATOVE: Kako je Ibrahimović naučio životnu lekciju

Jedan od najboljih napadača svih vremena Zlatan Ibrahimović je u svojoj biografiji otkrio ko ga je u mladosti naučio pameti i zbog koga je postao to što jeste sada. Naime, kontraverzni menadžer Mino Raiola, koji pored Ibre zastupa još nekoliko vrhunskih nogometaša je razlog za kasniji razvoj trenutno napadača PSG-a.

– Obukao sam Gucci jaknu, stavio zlatni sat i parkirao Porsche ispred ulaza u restoran. Čekam menadžera, a umjesto čovjeka u odijelu stiže neko sasvim drugi, u patikama i pantalonama s ogromnim stomakom. Izgledao je kao jedan od Sopranovih. Ko je ovaj čovjek? Trebao bi biti zastupnik pretilih, a ne nogometaša!

Sjednemo mi u restoran, a čovjek naruči hranu za petoricu. Počeli smo pričati, a debeli izvadi papir A4 formata s nekim imenima i brojkama…

– Dakle, Zlatane. Christian Vieri, 24 gola u 27 utakmica, Filippo Inzaghi, 20 golova u 25 utakmica, David Trezeguet 20 golova u 24 utakmice. Zlatan Ibrahimović, pet golova u 25 utakmica. Misliš da te mogu prodati s ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo cool? Misliš da nekoga impresionira taj tvoj zlatni sat ili Porsche? Sve je to sra**! Želiš li samo zaraditi još novca ili postati najbolji na svijetu?”

Rekao sam mu da želim postati najbolji na svijetu, a on mi je odgovorio: Ok, onda prodaj sve automobile, satove i počni trenirati triput jače i napornije jer trenutno si statistički očajan.

Poslušao sam ga. Počeo sam ići na treninge u klupskom Fiat Stilu. Bilo je dosadno i pomalo ponižavajuće, ali davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Raiola je bio kao pijavica. Zalijepio se za mene.

A rezultat? Imam platu od milion eura mjesečno i jedan sam od najboljih igrača svijeta.”

poslovnidnevnik.ba/avaz/

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)