Home / Vijesti / BiH / Sporni Snickers ipak i u BiH!

Sporni Snickers ipak i u BiH!

Iako je danas uvoznik proizvoda proizvođača “Mars Incorporated” u Bosnu i Hercegovinu komapnija “Ataco d.o.o. Mostar” tvrdila da sporne čokoladice nisu na našem tržištu, Agencije za sigurnost hrane BiH tvrde suprotno.

Tokom provjere eventualnog prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine proizvoda proizvođača ‘Mars Incorporated’, koji su predmet povlačenja u više zemalja EU i drugih zemalja, a koja je pokrenuta od strane nadležnih inspekcijskih organa entiteta i Brčko distrikta BiH na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od 23. februara 2016. godine, Agencija je kao kontakt tačka Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (DG SANTE EU RASFF) 24. februara 2016. godine u poslijepodnevnim časovima zaprimila obavijest da je na tržište BiH isporučen proizvod

”Snickers Multipack’ LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ”Mars Nederland B.V.’, Veghel, Holandija”,

navodi se u saopćenju. Dodaju da su sve podatke kojima raspolažu po hitnom postupku dostavili na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnom inspekcijskom organu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana “Mars Incorporated” za Bosnu i Hercegovinu. “Potrošačima koji eventualno posjeduju navedeni LOT proizvoda preporučujemo da iste ne konzumiraju, te da obavijeste najbliži inspekcijski organ. Molimo da isto preduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedeni sporni lot proizvoda. Obavijest se odnosi isključivo na gore naznačeni proizvod i oznaku serije/LOT-a”, dodaje se u saopćenju Agencije za sigurnost hrane BiH.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)