Home / Vijesti / BiH / Sarajevska pivara postala licencirani proizvođač Oettingera za region

Sarajevska pivara postala licencirani proizvođač Oettingera za region

 “Sredinom prošle godine, vratili smo se na stari okus Sarajevskog te promijenili dizajn i ime branda. Reakcije konzumenata su izvrsne i zabilježili smo porast proizvodnje od 30 posto. Imali smo ogromna finansijska ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i edukaciju uposlenih koji su omogućili provođenje najmodernijih procesa i standarda te ispunjavanje veoma zahtjevnih kriterija za dobijanje licence.Smatram da je ovo veliki uspjeh uposlenih u Sarajevskoj pivari i još jedan dokaz da proizvodimo pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta,“ rekao je Selimović.

Direktor Oettinger Brauerei GmbH Dr. Karl Liebl istakao je da ova kompanija svoje partnere bira veoma pažljivo.

“Sarađujemo s pivarama koje dijele iste vrijednosti- pivarama koje nisu samo zainteresirane za proizvodnju bilo kakvog piva, nego i posvećuju veliku pažnju kvalitetu njihovih proizvoda. Zaista smo oduševljeni što smo ovakvog partnera pronašli u Sarajevskoj pivari. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom Oettinger Pilsa kojeg je proizvela Sarajevska pivara i radujem se ovom dugotrajnom i čvrstom bosansko-njemačkom partnerstvu na Balkanu,” rekao je dr. Karl Liebl.

Ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Christian Hellbach rekao je da je dobra vijest za BiH da se u Sarajevu proizvodi pivo koje će se prodavati u regionu.

“Ovo je dokaz da u Bosni i Hercegovini ima dobrih kompanija i smatram da će ova sardnja biti uspješna i da će se dalje razvijati,“dodao je Oettinger je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a ovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

Oettinger Pils, proizveden u Sarajevskoj pivari, trenutno se može naći na tržištu BiH u nepovratnim bocama od 0,33 l, te povratnim od 0,33 i 0,5 l.

Sarajevska pivara je licencirani proizvođač i za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.

Sarajevska pivara
poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Uznemirujuće :Izraelci zavezali ozlijeđenog Palestinca za džip naprijed i vozili ga kroz naselje

IDF je u međuvremenu potvrdio da se ova situacija doista i dogodila, objašavajući kako je …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)